Weather Icon

Απίστευτη αθλιότητα της Τουρκίας – Εκβιάζει και επισήμως με Μητρετώδη και Κούκλατζη για τους 8 Τούρκους αξιωματικούς

Απίστευτη αθλιότητα  της Τουρκίας – Εκβιάζει και επισήμως με Μητρετώδη και Κούκλατζη για τους 8 Τούρκους αξιωματικούς
Με μια επιστολή προς τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι, η Τουρκία απαιτεί να πάρει πίσω τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς με αντάλλαγμα μια δίκαιη δίκη για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς Άγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη που κρατούνται από την 1η Μαρτίου στην Αδριανούπολη, χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες!

Είναι η πρώτη φορά που η Άγκυρα θέτει επισήμως και ανοιχτά τον εκβιασμό που έχει διατυπωθεί πολλάκις πίσω από κλειστές πόρτες.
Η επιστολή έχει ημερομηνία 31 Μαΐου 2018, και σύμφωνα με την εφ. Τα Νέα, αποστολέας είναι ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής της Τουρκίας στο NATO Αχμέτ Μπεράτ Τζονκάρ. Το επίσημο έγγραφο είναι σαφές πως αποτελεί απάντηση στο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπέρ της απελευθέρωσης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.
Οι νουθεσίες της Άγκυρας προς το Ευρωκοινοβούλιο
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η Τουρκία ζητά από την Ελλάδα να εκδώσει αρχικά τους «8», και τότε, ναι μεν δεν θα προχωρήσει στην απελευθέρωση των Ελλήνων αλλά «θα έχουν μία δίκαιη δίκη»! Ο Τούρκος αξιωματούχος κατηγορεί ευθέως τους ευρωπαϊκούς θεσμούς ότι συμπεριφέρονται με δύο μέτρα και δύο σταθμά στις υποθέσεις των δύο Ελλήνων και των οκτώ Τούρκων αξιωματικών, τους οποίους μάλιστα αποκαλεί «δολοφόνους» και «εγκληματίες» και στηλιτεύει το γεγονός ότι το Ευρωκοινοβούλιο εξέδωσε ψήφισμα υπέρ της επιστροφής των Ελλήνων αλλά όχι υπέρ της έκδοσης των Τούρκων.
Καταγγέλλει μάλιστα, την ελληνική δικαιοσύνη για υποκρισία γιατί δεν επιστρέφει τους Τούρκους «εγκληματίες» αλλά και γιατί τους αφήνει χωρίς τιμωρία.
«Οι Αρχές της Τουρκίας και η τουρκική κοινωνία περιμένουν την έκδοση των οκτώ δολοφόνων άμεσα και σας διαβεβαιώνουμε ότι οι δύο κρατούμενοι Έλληνες στρατιώτες θα έχουν μια δίκαιη δίκη στη Τουρκία», αναφέρεται στην τελευταία παράγραφο της επιστολής που περιέχει και συστάσεις προς το Ευρωκοινοβούλιο, σημειώνοντας πως «περιμένει ότι θα προσεγγίσει την υπόθεση των οκτώ Τούρκων αμερόληπτα και χωρίς καμία στήριξη σε κράτος-μέλος της ΕΕ».

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube