Ο Ν. Κοτζιάς συνηγορεί υπέρ της Αλβανίας χωρίς να υπάρχει κάποια συμφωνία

Του Νίκου Μελέτη
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς εμφανίζεται να συνηγορεί υπέρ της έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Αλβανίας με την Ε.Ε., τη στιγμή που υπάρχουν πολύ σοβαρά ζητήματα ως προς τις ελληνοαλβανικές σχέσεις στο τραπέζι των συζητήσεων που δεν έχουν ολοκληρωθεί.
Οι αναφορές του Ν. Κοτζιά σε συνέντευξή του στο Euractive ήταν σαφής, καθώς ζήτησε από τις χώρες που αντιδρούν να μην υπονομεύσουν τη σταθερότητα στα Βαλκάνια. ««Φοβάμαι» δήλωσε «ότι εάν δεν δοθεί ημερομηνία έναρξης των διαπραγματεύσεων στη Βόρεια Μακεδονία, όλη αυτή η προσπάθεια που κάναμε με μεγάλες θυσίες και συμβιβασμούς θα μπορούσε να τεθεί σε κίνδυνο. Επίσης, εάν ξεκινήσει τη διαδικασία μία από τις δύο χώρες και μείνει π.χ. η Αλβανία εκτός, θα δημιουργηθεί κατάσταση αστάθειας στην περιοχή».

Για τη συνέχεια Liberal

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube