Weather Icon

Θέλαμε να τους κάψουμε: Οι αναρχικοί για την επίθεση στα ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη

Θέλαμε να τους κάψουμε: Οι αναρχικοί για την επίθεση στα ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη
  • Θέλαμε να τους κάψουμε: Οι αναρχικοί για την επίθεση στα ΜΑΤ
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Συμέλα Παντζαρτζή)
Με νέες απειλές κατά των αστυνομικών, τους οποίους χαρακτηρίζουν στόχους και όχι σάκους του μποξ, οι «εξεγερμένοι/εξεγερμένες» ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση εναντίον των ΜΑΤ με 30 μολότοφ το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη.

Σε κείμενο που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα αντεξουσιατικού χώρου, αναφέρεται ξεκάθαρα πως στόχος της επίθεσης ήταν να κάψουν τους αστυνομικούς.
Αφού κάνουν αναφορά σε συντρόφους τους που είναι στη φυλακή, οι αντιεξουσιαστές επισημαίνουν πως εκείνοι επιλέγουν τη δράση απέναντι στην εκμετάλλευση και την υποταγή. «Επιλέγουμε να κοιτάξουμε τον πραγματικό εχθρό κατάματα, να κοιτάξουμε τους ένοπλους φρουρούς του στα μάτια και να τους κάψουμε», αναφέρουν χαρακτηριστικά.
Στη συνέχεια εξαπολύουν νέες απειλές κατά των αστυνομικών: «Οι μπάτσοι είναι ένα πρώτο εμπόδιο, είναι ο ένοπλος φρουρός του καθεστώτος. Και δεν είναι άτρωτοι. Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε αμέτρητα παραδείγματα της δολοφονικής και αρρωστημένης τους συμπεριφοράς. Αλλά δεν είναι αυτός ο λόγος, ούτε η αφορμή. Οι μπάτσοι δεν είναι ο “σάκος του μποξ” όπως διατείνονται οι ίδιοι κλαψουρίζοντας· είναι στόχος».
Οι αντιεξουσιαστές αναλύουν στη συνέχεια τους στόχους της δράσης τους, θέλοντας να αναβαθμιστούν σε… επικίνδυνο εσωτερικό εχθρό: «Επιλέγουμε να οργανωθούμε σε οριζόντιες ομάδες και να περάσουμε στην πράξη. Να προσπαθήσουμε να περάσουμε από την συμβολική, “επετειακή” σύγκρουση στην δημιουργία συγκυριών που αποτελούν πραγματική απειλή. Να απελευθερώσουμε, έστω και στο ελάχιστο, τον χώρο και τον χρόνο που μας ανήκουν. Ορμώμενοι και ορμώμενες από την εξεγερτική συνείδηση πολεμάμε για την πραγμάτωση της αναρχίας. Αφήνουμε την δικιά μας παρακαταθήκη, στον κοινό μας στόχο για δημιουργία μαχητικών δομών μέσα στον αναρχικό και αντιεξουσιαστικό χώρο. Στη συγκρότηση αυτοοργανωμένων ομάδων που θα ξεπεράσουν τη συμβολική επίθεση και θα αναβαθμιστούν σε έναν επικίνδυνο “εσωτερικό” εχθρό».

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube