Weather Icon

Φουντώνουν τα σενάρια για ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ

Φουντώνουν τα σενάρια για ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ
Πέτρος Μελαΐσης

Τα σενάρια φουντώνουν και τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι  η Λευκωσία οδεύει στην  εφαρμογή του δόγματος που θέλει την Κύπρο να αποτελεί το εξωτερικό σύνορο της Ε.Ε. και του δυτικού κόσμου στην περιοχή.
Αυτό σημαίνει προσχώρηση στην ομπρέλα του Δυτικού συνασπισμού στην περιοχή, που εξυπακούεται αυτονόητα συμβατότητα με το Νατοϊκό σύστημα ασφάλειας.  Η Κύπρος ουσιαστικά εναρμονίζεται με τη δυτική πρακτική ότι τα εξοπλιστικά αποτελούν ισχυρό εργαλείο ενίσχυσης περιφερειακών συμμαχιών.
Ο Υπουργός Αμυνας Σάββας Αγγελίδης κλήθηκε από το ΣΙΓΜΑ να σχολιάσει τις πληροφορίες.
Στο πρόσφατο παρελθόν διπλωματικοί κύκλοι  αναφέρθηκαν στη σημασία της ένταξης της Κύπρου στους αμυντικούς ευρωατλαντικούς θεσμούς, όπως ο Συνεταιρισμός για την Ειρήνη και το ΝΑΤΟ.

Το θέμα σχολίασε ο πρώην βουλευτής του ΑΚΕΛ Νίκος Κατσουρίδης με δεικτικό τρόπο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
«Διαβάζω σε εφημερίδα ότι #Cyprus ολοταχώς προς #NATO για …καλύτερες μέρες.
Στην ίδια σελίδα ότι #USA κ #Turkey τα βρίσκουν σύντομα χάριν του ΝΑΤΟ Το συμπέρασμα είναι δηλαδή ότι θα τα βρούμε όλοι μαζί εκεί; Όπως τα βρήκε #GREECE», έγραψε στο twitter.


Διαβάζω σε εφημερίδα ότι ολοταχώς προς για …καλύτερες μέρες. Στην ίδια σελίδα ότι κ τα βρίσκουν σύντομα χάριν του ΝΑΤΟ
Το συμπέρασμα ειναι δηλαδή ότι θα τα βρούμε όλοι μαζί εκει; Όπως τα βρήκε
Σε μια άλλη παράμετρο η εξέλιξη αυτή δημιουργεί νέα δεδομένα όσον αφορά τους εξοπλιστικούς σχεδιασμούς της Εθνικής Φρουράς, οι οποίοι στρέφονται επι του παρόντος  στην ευρωπαϊκή πολεμική βιομηχανία, ενώ τώρα εάν τελικά καρποφορήσει η συνεργασία η Λευκωσία δεν θα μείνει αδιάφορη από την  Αμερικάνικη αγορά, εάν και εφόσον αρθεί το εμπάργκο πώλησης όπλων.
Επιπλέον δεν πρέπει να αγνοηθεί σύμφωνα με Διπλωματική Πηγή στα νέα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί στα εξοπλιστικά, στον τομέα της ενεργειακής ασφάλειας αλλά και της αυξανόμενης τουρκικής προκλητικότητας στην περιοχή.
Σημερινή

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube