Weather Icon

Δώσε θάρρος στον… Σκοπιανό, να σου λέει ότι είσαι και ανεύθυνος…

Δώσε θάρρος στον… Σκοπιανό, να σου λέει ότι είσαι και ανεύθυνος…

Ονομασία ΠΓΔΜ: Υπευθυνότητα από όλες τις πλευρές ζητούν τα Σκόπια

Να επιδείξουν υπευθυνότητα καλεί η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ όλα τα εμπλεκόμενα μέρη στις διαβουλεύσεις για το ζήτημα της ονομασίας.
Με αφορμή τη διαρροή από την Αθήνα περί απομάκρυνσης της πιθανότητας άμεσης συμφωνίας, κύκλοι της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ σχολίασαν πως «δεν πρέπει να υποκύπτουμε σε εικασίες», σύμφωνα με τον Τύπο της γειτονικής χώρας.
Νωρίτερα, Έλληνας κυβερνητικός αξιωματούχος ανέφερε πως η πλευρά της ΠΓΔΜ δεν δείχνει ακόμη έτοιμη να ανταποκριθεί στα όσα συμφωνήθηκαν στις Βρυξέλλες ανάμεσα στους υπουργούς Εξωτερικών των δύο χωρών, Νίκο Κοτζιά και Νικολά Ντιμιτρόφ.

Στο πλαίσιο αυτό πιθανότατα απομακρύνεται και το ενδεχόμενο τηλεφωνικής επικοινωνίας των δύο πρωθυπουργών, Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ.

Εξάλλου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος επεσήμανε την Παρασκευή ότι «δεν υπάρχει συμφωνία αυτή τη στιγμή» και πρόσθεσε πως «όταν θα υπάρξει θα ενημερωθούν οι πολιτικές δυνάμεις και ο ελληνικός λαός, για να ακολουθήσει μια ευρεία και διεξοδική συζήτηση».
Επανέλαβε παράλληλα ότι «μέχρι να συμφωνηθούν όλα, δεν έχει συμφωνηθεί τίποτα» και τόνισε ότι «οι προϋποθέσεις για την εξεύρεση λύσης είναι το erga omnes και η συνταγματική αναθεώρηση».
naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube