Weather Icon

Τραμπ και Κιμ έγραψαν ιστορία – Υπέγραψαν κοινή δήλωση (βίντεο, φωτο)

Τραμπ και Κιμ έγραψαν ιστορία – Υπέγραψαν κοινή δήλωση (βίντεο, φωτο)
  • O Ντόναλντ Τραμπ και ο Κιμ Γιονγκ-ουν κάνουν χειραψία κατά τη διάρκεια της πρώτης κατά πρόσωπο συνάντησής τους στο ξενοδοχείο Capella στη Σιγκαπούρη (φωτ.: EPA/KEVIN LIM / THE STRAITS TIMES / SPH EDITORIAL USE ONLY)
Ιστορικές στιγμές ζει ο πλανήτης μετά τη σύνοδο κορυφής του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιόνγκ-ουν, οι οποίοι συναντήθηκαν σήμερα και για πρώτη φορά κατά πρόσωπο στη Σιγκαπούρη. «Λύσαμε ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα» δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, «ο κόσμος θα δει τη μεγάλη αλλαγή» πρόσθεσε ο Βορειοκορεάτης ηγέτης!

Οι δύο πλευρές έχουν καταλήξει σε συμφωνία «που θα εντυπωσιάσει και τις δύο πλευρές» αποκάλυψε ο Ντόναλντ Τραμπ.
Λεπτομέρειες της συμφωνίας που υπέγραψαν σήμερα το πρωί οι αρχηγοί ΗΠΑ και Βόρειας Κορέας θα ανακοινωθούν σε κοινή συνέντευξη Τύπου που θα γίνει σε περίπου δύο ώρες. 

Ντόναλντ Τραμπ και Κιμ Γιόνγκ-ουν χαιρετούν τους δημοσιογράφους και τα τηλεοπτικά συνεργεία που καταγράφουν την ιστορική συνάντησή τους (φωτ.: EPA/KEVIN LIM / THE STRAITS TIMES / SPH   EDITORIAL USE ONLY)
Απαντώντας σε δημοσιογράφους, ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι «έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος, στ’ αλήθεια (η συζήτηση) ήταν πολύ θετική. Νομίζω πήγε καλύτερα από ό,τι θα μπορούσε να περιμένει ο οποιοσδήποτε». Ξεκινήσαμε με ένταση, πρόσθεσε, αλλά «πλέον έχουμε αναπτύξει έναν ιδιαίτερο δεσμό και η σχέση μας εξελίχθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο». Από την πλευρά του ο Κιμ Γιόνγκ-ουν αφού μίλησε για ιστορική συνάντηση, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον πρόεδρο Τραμπ.


Η συνάντηση

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube