Weather Icon

Γι’ αυτό λύσσαξε η Τουρκία με την κυπριακή ΑΟΖ – Αιγυπτιακά ΜΜΕ: Εντοπίστηκε κοίτασμα τριπλάσιο του Ζορ από ΕΝΙ

Γι’ αυτό λύσσαξε η Τουρκία με την κυπριακή ΑΟΖ – Αιγυπτιακά ΜΜΕ: Εντοπίστηκε κοίτασμα τριπλάσιο του Ζορ από ΕΝΙ

Μάριος Πούλλαδος
«Αναταραχή» προκάλεσαν ο δηλώσεις του πρώην Υπουργού Πετρελαίου της Αιγύπτου, που είπε πως η ΕΝΙ πρόκειται το επόμενο διάστημα να ανακοινώσει ένα άλλο τεράστιο κοίτασμα φυσικού αερίου, τρεις φορές μεγαλύτερο από το Ζορ!
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα albawaba, ο πρώην Υπουργός Πετρελαίου Osama Kamal δήλωσε, στο πλαίσιο μίας ζωντανής τηλεοπτικής συνέντευξης, ότι η ιταλική εταιρεία πρόκειται να αποκαλύψει μια άλλη ανακάλυψη «τέρας».
Τα αποθέματα πεδίου Noor αναμένεται να φθάσουν τα 90 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια, τρεις φορές τα αποθέματα του Zohr, σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Πετρελαίου της Αιγύπτου, αναφέρει το δημοσίευμα.

«Αν θυμάστε, πριν από δύο μήνες είπαμε ότι θα ακολουθήσουν περισσότερες ανακαλύψεις σε αυτόν τον τομέα. Ας ελπίσουμε ότι αυτή η μεγάλη είδηση ​​θα ανακοινωθεί από τον Πρόεδρο και τον Υπουργό Πετρελαίου μέσα σε λίγες μέρες».

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Πετρελαίου της Αιγύπτου Tarek El-Molla δήλωσε ότι η χώρα ενδέχεται να σταματήσει την εισαγωγή υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στο τέταρτο τρίμηνο.

«Οι εξαγωγές πετρελαίου Zohr, καθώς και η παραγωγή άλλων πετρελαϊκών πεδίων, θα ξεκινήσουν στις αρχές του επόμενου έτους”, δήλωσε ο El-Molla. “Δεν νομίζω ότι θα υπάρξουν περισσότερες προσφορές. Νομίζω αυτό ήταν. Η τοπική παραγωγή πρέπει να καλύπτει τις ανάγκες μας”, ανέφερε.

Εκπρόσωπος της EΝΙ αρνήθηκε να σχολιάσει τις παρατηρήσεις του πρώην Υπουργού, όταν ήρθε σε επαφή με την Arab News. Το απόθεμα της Eni αυξήθηκε κατά περίπου 0,7% την Τρίτη.
Πηγή: Σημερινή

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube