REAL TIME |

Weather Icon

Εξαιρετικά σημαντικό θέμα – Πότε η ισραηλινή βουλή θα συζητήσει την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Εξαιρετικά σημαντικό θέμα – Πότε η ισραηλινή βουλή θα συζητήσει την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων
  • Άραγε θα αναγνωρίσει η Κνεσέτ τη Γενοκτονία των Αρμενίων… (φωτ.: EPA/ Abir Sultan)
Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η αναβολή της συζήτησης από το κοινοβούλιο του Ισραήλ για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων. Από την Κνεσέτ ωστόσο ξεκαθαρίστηκε πως το αίτημα αυτό δεν θα… ξεχαστεί και πως θα συζητηθεί σύντομα.

Το θέμα βγήκε από την ημερήσια διάταξη της Κνεσέτ στις 29 Μαΐου, με την εκπρόσωπο της βουλής Γιούλι Έντελσταϊν να εξηγεί πως δεν είχε εξασφαλιστεί η απαιτούμενη πλειοψηφία.
Μη θέλοντας να απορριφθεί από την Κνεσέτ το αίτημα της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Αρμενίων, όπως είχε συμβεί το 2016, αποφασίστηκε η αναβολή της συζήτησης, μέχρι να συγκεντρωθούν οι απαραίτητες ψήφοι για τη θετική έκβαση της υπόθεσης. Η αναβολή πάντως προκάλεσε την αντίδραση ακόμα και του Αρμένιου Πατριάρχη των Ιεροσολύμων Νουρχάν Μανουγκιάν, ο οποίος έστειλε επιστολή στη Γιούλι Έντελσταϊν, εκφράζοντας την απογοήτευσή του για την αφαίρεση του ζητήματος από την ημερήσια διάταξη της Κνεσέτ.
«Η συζήτηση για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων δεν προγραμματίστηκε για αυτή την εβδομάδα, αλλά δεν έχει βγει από την ατζέντα. Δεν αφαίρεσα το θέμα και δεν παίρνω πίσω ούτε μια λέξη από όσα έχω πει γι’ αυτό. Παραμένω πιστή σε αυτό που έχω πει επανειλημμένα τα τελευταία χρόνια: η ισραηλινή Κνεσέτ πρέπει να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Αρμενίων επειδή είναι το σωστό και ηθικό και όχι λόγω πολιτικών ή πρόσκαιρων διπλωματικών συμφεφόντων», ανέφερε η εκπρόσωπος της ισραηλινής βουλής σε απάντηση προς τον Αρμένιο Πατριάρχη.
«Τη στιγμή που πειστούμε ότι η Κνεσέτ για έχει την πλειοψηφία για την αναγνώριση, θα φέρουμε το θέμα προς ψήφιση», κατέληξε.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube