Weather Icon
Ιράκ , Ρωσία 8 Ιουνίου 2018

Το Ιράκ παραλαμβάνει 73 υπερσύγχρονα ρωσικά άρματα Τ-90

Το Ιράκ παραλαμβάνει 73 υπερσύγχρονα ρωσικά άρματα Τ-90

Το ιρακινό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι έχουν παρλαηφθεί από το στρατό 39 άρματα τύπου Τ-90 από τη Ρωσία, στο πλαίσιο της διαδικασίας του επανεξοπλισμού της κυβέρνησης και την ενίσχυση των στρατιωτικών δυνατοτήτων της χώρας, 
Το υπουργείο Άμυνας με επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ότι τα άρματα θα παραδοθούν σε δυο επιλαρχίες του ιρακινού στρατού και θα τα χειριστούν στρατιωτικοί που έχουν ήδη εκπαιδευτεί υπό την επίβλεψη ρωσικών στρατιωτικών εμπειρογνωμόνων.

Περίπου πριν από δύο χρόνια, το Ιράκ υπέγραψε συμφωνία με τη Ρωσία για αγορά 73 ρωσικών αρμάτων μάχης Τ-90, αξίας ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων.
Το T-90 είναι ένα ρωσικής κατασκευής άρμα τρίτης γενιάς που κατασκευάστηκε και μπήκε σε υπηρεσία το 1993. Το άρμα σχεδιάστηκε πάνω στο σκάφος του  σοβιετικού T-72, και είναι το πιο σύγχρονο του ρωσικού στρατού.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube