REAL TIME |

Weather Icon

HΠΑ: Μετά την αποπυρηνικοποίηση θα δοθεί η βοήθεια στη Βόρεια Κορέα

HΠΑ: Μετά την αποπυρηνικοποίηση θα δοθεί η βοήθεια στη Βόρεια Κορέα
Έτοιμες να βοηθήσουν την οικονομία της Βόρειας Κορέας εάν η Πιονγκγιάνγκ λάβει «θαρραλέα μέτρα» με στόχο την «ταχεία αποπυρηνικοποίηση» της χώρας είναι οι ΗΠΑ, όπως δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο.
Κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον Νοτιοκορεάτη ομόλογό του Κανγκ Κιουνγκ-γουα στην Ουάσιγκτον, οι δύο υπουργοί επανέλαβαν το αίτημα σχετικά με την «πλήρη, επαληθεύσιμη και μη αναστρέψιμη αποπυρηνικοποίηση» της κορεατικής χερσονήσου.

«Πιστεύω ότι συμφωνούμε απόλυτα σχετικά με τους απώτερους στόχους» διαβεβαίωσε ο Μάικ Πομπέο, ο οποίος μόλις επέστρεψε από τη Βόρεια Κορέα όπου συναντήθηκε με τον ηγέτη της Κιμ Γιονγκ Ουν προκειμένου να προετοιμάσει την προσεχή Σύνοδο με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Από την πλευρά του ο Νοτιοκορεάτης ομόλογος του Πομπέο επέμεινε ότι οι κυρώσεις σε βάρος της Βόρειας Κορέας δεν θα αρθούν πριν από τη Σύνοδο της 12ης Ιουνίου μεταξύ Τραμπ- Κιμ.
«Είμαστε απόλυτα σαφείς ότι οι κυρώσεις θα παραμείνουν σε ισχύ μέχρι και εφόσον δούμε την ανάληψη ορατής, ουσιαστικής δράσης από τη Βόρεια Κορέα με στόχο την αποπυρηνικοποίηση» πρόσθεσε ο Νοτιοκορεάτης υπουργός.
naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube