Weather Icon

Αλβανίδα πρόεδρος στα Σκόπια;

Αλβανίδα πρόεδρος στα Σκόπια;

Η Αλβανίδα δήμαρχος του Τέτοβο που είναι αντιπρόεδρος του κόμματος της Δημοκρατικής Ένωσης για Ενσωμάτωση (BDI ή DUI) εξέφρασε χθες τη φιλοδοξία για την προεδρία του κράτους των Σκοπίων.
Σε συνέντευξή της στην εκπομπή «ClickPlus» της τηλεόρασης ‘21’ (Tv 21) ανέφερε ότι στο μέλλον θα μπορούσε να γίνει η πρόεδρος της χώρας.

Οι προεδρικές εκλογές θα γίνουν το επόμενο έτος και θα μπορούσε να είναι η υποψήφια για την προεδρία έπειτα από συναινετική συμφωνία.

Η δήλωσή της είχε ευρεία αποδοχή από τους Αλβανούς των Σκοπίων και χαρακτηριστική ήταν η φράση ενός πολίτη του Τέτοβο: «Εσείς ως πρόεδρος του κράτους θα μπορέσετε να μας βοηθήσετε».

Η Τέουτα Αρίφι είναι η μοναδική δήμαρχος που έχει κερδίσει δύο διαδοχικές αναμετρήσεις και ενδέχεται να είναι η μοναδική που θα μπορούσε να προταθεί για την προεδρία της χώρας.

Η Αρίφι είχε διατελέσει αναπληρώτρια πρωθυπουργός για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση επί κυβερνήσεων Νίκολα Γκρούεφσκι.

( Στοιχεία από aktuale.mk)

The Hellenic Information Team

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube