Weather Icon
Αλβανία , Τουρκία 12 Μαΐου 2018

Οι δεσμοί του Ράμα με τον Ερντογάν είναι ζωτικής σημασίας

Οι δεσμοί του Ράμα με τον Ερντογάν είναι ζωτικής σημασίας
Ο Ράμα συνδέεται στενά με τον Ερντογάν. Οι δεσμοί του Ράμα με τον Ερντογάν δεν είναι διόλου πολιτικής φύσεως. Πρόκειται για μια σχέση η οποία άρχισε να εδραιώνεται αφού ο Ράμα έγινε πρωθυπουργός. Και συμπίπτει χρονικά με τη στιγμή που ο Ερντογάν μόλις είχε κηρύξει τη στρατηγική του Νεοθωμανισμού. Μια σχέση που ενσαρκώνεται στη φωτογραφία της «αδελφοσύνης» όπου εμφανίζονται οι Ερντογάν, Ράμα και Θάτσι. Οι δεσμοί του Ράμα με τον Ερντογάν είναι πολύ στενοί και ασύγκριτοι των σχέσεων μεταξύ πρωθυπουργών διαφόρων χωρών.
Ο Ράμα, εκτός των υπολοίπων, είναι λάτρης του μοντέλου της διακυβέρνησης Ερντογάν. Λατρεύει ιδιαίτερα τη συμπεριφορά του Ερντογάν έναντι των αντιπάλων. Ονειρεύεται την οικονομική ισχύ και τον έλεγχο των επιχειρήσεων βάσει του μοντέλου Ερντογάν. Στοχεύει να μιμηθεί τον Ερντογάν με τα τεχνάσματα για μακροχρόνια προσωπική παραμονή στην εξουσία. Μάλλον, θα επιθυμούσε να είχε τον Ερντογάν μια ασφαλή φωλιά όταν κάποια μέρα θα υποχρεώνονταν να αναζητήσει άσυλο.
Ο Ράμα έχει κάνει και κάνει ό,τι περνά από το χέρι του να ενισχύσει αυτή τη σχέση. Σε σημείο, που να αγνοεί ακόμη και τις στάσεις των ΗΠΑ και Γερμανίας.

Για τη συνέχεια tachydromos

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube