Weather Icon
Γαλλία , Γερμανία , Ισραήλ 28 Μαΐου 2018

Σε Γερμανία και Γαλλία ο Νετανιάχου για αναθέρμανση των σχέσεων

Σε Γερμανία και Γαλλία ο Νετανιάχου για αναθέρμανση των σχέσεων

REUTERS/FABRIZIO BENSCH
Φωτογραφία από παλαιότερη (2015) επίσκεψη του Βενιαμίν Νετανιάχου στο Βερολίνο.
Να αναθερμάνει τις διπλωματικές σχέσεις τις μεγάλες ευρωπαϊκές οικονομίες επιχειρεί ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Βενιαμίν Νετανιάχου, στον απόηχο των αναταράξεων, που έχει πυροδοτήσει η απόφαση της Ουάσιγκτον να αναγνωρίσει ως επίσημη πρωτεύουσα του Ισραήλ, την Ιερουσαλήμ. 
Όπως ανακοινώθηκε ο κ. Νετανιάχου θα επισκεφθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας (4-6 Ιουνίου) τη Γερμανία και τη Γαλλία. Δεν έχει προς το παρόν δημοσιευθεί το πρόγραμμα των συναντήσεών του.  Ωστόσο όπως έγινε γνωστό η επίσκεψη έρχεται στον απόηχο της τηλεφωνικής επικοινωνίας, που είχαν στις 16 Μαΐου- δύο ημέρες μετά τα εγκαίνια της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ- ο Ισραηλινός πρωθυπουργος, με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου μία εβδομάδα ο Γάλλος πρωθυπουργός, Εντουάρ Φιλίπ ακύρωσε την προγραμματισμένη για τις 31 Μαΐου επίσκεψή του στο Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά εδάφη, επικαλούμενος βεβαρυμένο πρόγραμμμα. 

Η απόφαση πάντως ήρθε στον απόηχο των πολύνεκρων επεισοδίων στη Λωρίδα της Γάζας. 
  ΠΗΓΗ: AFP, Ναυτεμπορική

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube