REAL TIME |

Weather Icon

Β. Κορέα: Έτοιμη να καταστρέψει τους βαλλιστικούς διηπειρωτικούς πυραύλους

Β. Κορέα: Έτοιμη να καταστρέψει τους βαλλιστικούς διηπειρωτικούς πυραύλους
Η Βόρεια Κορέα συμφώνησε να καταστρέψει τους διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους της και, για πρώτη φορά, να δώσει σε επιθεωρητές πρόσβαση στο πυρηνικό της οπλοστάσιο, υποστηρίζει στο σημερινό της φύλλο η ιαπωνική εφημερίδα Asahi Shimbun.
Μια ομάδα της CIA και ειδικοί σε θέματα πυρηνικών όπλων ταξίδεψαν στη Βόρεια Κορέα για μια επίσκεψη διάρκειας μίας εβδομάδας στα τέλη Απριλίου, αναφέρει η εφημερίδα, επικαλούμενη πηγές τις οποίες δεν κατονομάζει.

Οι συνομιλίες αυτές κατέληξαν σε μια επί της αρχής συμφωνία με την Πιονγκγιάνγκ για την καταστροφή των ICBM της, ωστόσο το χρονοδιάγραμμα και το ποιο θα είναι το αντάλλαγμα μένει να οριστεί.

Οι διαπραγματεύσεις διεξήχθησαν ενόψει της συνόδου κορυφής στην οποία αναμένεται να συμμετάσχουν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν τις προσεχείς εβδομάδες. Στην ιστορική αυτή σύνοδο κορυφής το κυρίαρχο ζήτημα αναμένεται να είναι η αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου.
Πηγή: ΑΜΠΕ-Sputnik, Ναυτεμπορική

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube