REAL TIME |

Weather Icon

Φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου στη Μνήμη της Γενοκτονίας των Ποντίων στις Αχαρνές

Φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου στη Μνήμη της Γενοκτονίας των Ποντίων στις Αχαρνές
  • Φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου στη Μνήμη της Γενοκτονίας των Ποντίων στις Αχαρνές
Ένα παιχνίδι αφιερωμένο στη Μνήμη της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου θα διεξαχθεί την Κυριακή 20 Μαΐου στις 17:00 στο Δημοτικό Γυμναστήριο Αχαρναϊκού, ανάμεσα στις ομάδες Παχταράλ και Σπάρτακος. Η δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία της μηνιαίας εφημερίδας Ποντιακή Γνώμη.

Οι δύο ομάδες δεν αποτελούνται από επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, αλλά από άτομα που παίζουν ποδόσφαιρο, αφιερώνοντας τους αγώνες κάθε φορά και σε κάποιο γεγονός ή προσωπικότητα.
Η ομάδα Παχταράλ ιδρύθηκε από την ελληνική κοινότητα με ρίζες στο Καζακστάν, ενώ το όνομά της το έχει και πόλη στην περιοχή. Η ομάδα Σπάρτακος αποτελεί τιμή στον αρχαίο μονομάχο και επαναστάτη από τη Θράκη, με το βιβλίο Σπαρτάκ να βρίσκεται σχεδόν σε κάθε βιβλιοθήκη Έλληνα της Ρωσίας.
Πριν από τον αγώνα θα προηγηθούν χαιρετισμοί και ομιλία από τον δημοσιογράφο Τάσο Κοντογιαννίδη, που θα εκπροσωπεί την Ποντιακή Γνώμη
Η μνήμη της Γενοκτονίας των Ποντίων τιμάται κάθε χρόνο από τις ποντιακές ομάδες των Αχαρνών, είτε με τη διεξαγωγή φιλικού αγώνα, είτε με τουρνουά ποδοσφαίρου.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube