REAL TIME |

Weather Icon

Δεύτερη καταδίκη για τον ξυλοδαρμό Συρίγου στο Πάντειο: 18 μήνες σε φοιτητή της Φιλοσοφικής

Δεύτερη καταδίκη για τον ξυλοδαρμό Συρίγου στο Πάντειο: 18 μήνες σε φοιτητή της Φιλοσοφικής
Ιωάννα Μάνδρου

Ποινή φυλάκισης 18 μηνών επέβαλε το δικαστήριο σε φοιτητή της Φιλοσοφικής που είχε μετάσχει στην επίθεση σε βάρος του καθηγητή Αγγελου Συρίγου πριν από ενάμιση χρόνο, στο προαύλιο του Παντείου Πανεπιστημίου.
Τον φοιτητή ως μετέχοντα στην επίθεση σε βάρος του καθηγητή αναγνώρισε ο ίδιος ο Αγγελος Συρίγος, ο οποίος κατέθεσε στο δικαστήριο πως έγιναν τα γεγονότα που έφθασαν να εκδηλωθεί σε βάρος του επίθεση επειδή έκανε παρατήρηση σε κάποιους οι οποίοι έγραφαν συνθήματα σε φρεσκοβαμμένο τοίχο του πανεπιστημιακού ιδρύματος.
Το δικαστήριο που καταδίκασε τον φοιτητή υιοθετώντας σχετική εισαγγελική πρόταση δεν του έδωσε αναστολή αλλά αποφάσισε τη μετατροπή της ποινής σε χρηματική προς 5 ευρώ την ημέρα.

Ο κ. Συρίγος, η επίθεση σε βάρος του οποίου ευαισθητοποίησε για τη βία και τις πάσης φύσεως εκδηλώσεις της μέσα στα πανεπιστήμια, υπήρξε αποκαλυπτικός στην κατάθεσή του: «Βγαίνοντας από τη σχολή», ανέφερε ο καθηγητής, «είδα έναν νεαρό να βάφει τον τοίχο με σπρέι. Τον ρώτησα γιατί το κάνει αυτό και με ρώτησε “τι σε νοιάζει εσένα, δικός σου είναι;”»
«Στην αρχή συζητούσαμε ήρεμα», πρόσθεσε ο κ. Συρίγος. «Μετά πλησίασαν άλλα δύο άτομα, και ο ένας μου είπε να φύγω. Ο νυν κατηγορούμενος ήταν από τα δεξιά μου. Δέχτηκα σπρώξιμο από τον φίλο του, και μετά ένιωσα ένα δυνατό χτύπημα με το σπρέι από τη δεξιά μεριά. Ο κατηγορούμενος κατάφερε το χτύπημα, είναι βέβαιο. Στη συνέχεια με χτύπησαν και οι τρεις με κλωτσιές στο κεφάλι».
Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες και υποστήριξε πως δεν ήταν καν παρών στο περιστατικό: «Είχα απλά δανείσει τη μηχανή μου στο συγκάτοικό μου (σ.σ ο άλλος δράστης, που έχει ήδη καταδικαστεί) και εξαιτίας αυτού του λόγου ενεπλάκην στην υπόθεση. Τέτοιες πράξεις δεν ταιριάζουν στο ήθος μου. Εκείνη την ημέρα είχα γαστρεντερίτιδα και δεν βγήκα από το σπίτι μου. Δεν ξέρω τον κ. Συρίγο και δεν έχω καμία σχέση με το Πάντειο», ανέφερε.
Ωστόσο ο κ. Συρίγος αναγνώρισε ανεπιφύλακτα τον κατηγορούμενο ως τον έναν από τους τρεις δράστες της επίθεσης.
Η εισαγγελέας ανέφερε πως «η αναγνώριση από τον κ. Συρίγο αποδεικνύει την ενοχή του κατηγορουμένου. Οπως και η μοτοσυκλέτα του που βρέθηκε εκεί. Το επικίνδυνο της σωματικής βλάβης προκύπτει από την αριθμητική υπεροχή, το χτύπημα με αντικείμενο, τις κλωτσιές σε ευαίσθητα σημεία του σώματος».
Η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του, ζήτησε όμως να του δοθεί αναστολή κάτι που δεν δέχθηκε το δικαστήριο, «λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών της υπόθεσης και της φύσης του κατηγορούμενου», αποφασίζοντας να μετατρέψει την ποινή των 18μηνών προς 5 ευρώ την ημέρα.
Για την ίδια υπόθεση έχει ήδη καταδικαστεί ένα ακόμη άτομο που είχε συλληφθεί με τη διαδικασία του Αυτοφώρου, σε 12 μήνες με αναστολή, ενώ άγνωστος παραμένει ο τρίτος δράστης του ξυλοδαρμού.
Καθημερινή

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube