REAL TIME |

Δημόσια Διοίκηση 12 Μαΐου 2018

ΣτΕ: Με σκορ 13-12 νίκησε το Κράτος Δικαίου και έκρινε νόμιμες τις περικοπές του νόμου Κατρούγκαλου – Aπέρριψε τις προσφυγές των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων των συνταξιούχων

ΣτΕ: Με σκορ 13-12 νίκησε το Κράτος Δικαίου και έκρινε νόμιμες τις περικοπές του νόμου Κατρούγκαλου – Aπέρριψε τις προσφυγές των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων των συνταξιούχων

Υπέρ του επανυπολογισμού και της περικοπής της προσωπικής διαφοράς ψήφισε αργά χθες το βράδυ το ΣτΕ.

Ειδικότερα με πλειοψηφία (13 υπέρ-12 κατά) απερρίφθησαν οι προσφυγές που ζητούσαν να κηρυχθεί αντισυνταγματικός ο επανυπολογισμός και η περικοπή της προσωπικής διαφοράς που αφορούν στις περικοπές των συντάξεων χιλιάδων συνταξιούχων οι οποίες πρόκειται να εφαρμοστούν από την Ιη Ιανουαρίου του 2019.
Σύμφωνα με την ΕΝΥΠΕΚΚ, το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο (ΣτΕ Ολομέλεια), μετά από επανειλημμένες διασκέψεις και μετά από πολύωρη συζήτηση, απέρριψε τις προσφυγές των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων των συνταξιούχων που ζητούσαν να κηρυχθεί αντισυνταγματικός ο επανυπολογισμός των συντάξεων και η περικοπή της προσωπικής διαφοράς στις καταβαλλόμενες συντάξεις τους που είχαν επιβληθεί με τον ν. 4387/2016 («Νόμος Κατρούγκαλου»).

Έτσι το ΣτΕ με την απόφασή του αυτή αλλάζει όλα τα δεδομένα αναφορικά με την προοπτική των περικοπών των συντάξεων όπως έχουν προνομοθετηθεί από τη σημερινή κυβέρνηση για να ισχύσουν από 1-1-2019.

sofokleousin

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube