Weather Icon

Η Ελλάδα παίζει εθνικά επιζήμιο παιχνίδι με την FYROM – Μυθοπλασίες τα περί οικονομικής διπλωματίας

Η ελληνική κυβέρνηση δεν εξυπηρετεί εθνικά συμφέροντα επιζητώντας λύση για την FYROM και το όνομα όταν εγκαταλείπει πάγιες εθνικές θέσεις.
Η Ελλάδα παίζει το παιχνίδι των αμερικανών και των ευρωπαίων ως προς την FYROM την πρώην Γιουγκοσλαβική δημοκρατία της Μακεδονίας και θα αποδειχθεί στην πράξη ως εθνικά επιζήμια η ακολουθούμενη εξωτερική πολιτική. 
Γιατί;
Ορισμένοι υποστηρίζουν όχι με δόλο αλλά ως επιχείρημα ότι δεν έχει νόημα αυτή κόντρα 10ετιών με την FYROM.
Είναι προς το συμφέρον της Ελλάδος να αποδεχθεί σύνθετη ονομασία με το όνομα Μακεδονία υποστηρίζει η ελληνική κυβέρνηση και ότι μέσω της οικονομικής διπλωματίας η FYROM θα είναι υπό τον έλεγχο της Ελλάδος. 
Αυτά όμως τα επιχειρήματα είναι μυθοπλασίες που στερούνται λογικής. 
Γιατί; 
Η Ελλάδα στο παρελθόν στην περίοδο της επίπλαστης οικονομικής της ευημερίας μέσω των τραπεζών, ειδικά της Εθνικής τράπεζας και ελληνικών επιχειρήσεων είχαν καταφέρει να ελέγχουν την οικονομία της FYROM. 
Παρά αυτή την οικονομική διείσδυση οι κάτοικοι της FYROM περίπου 2 εκατ σλάβοι, αλβανοί κ.α. ούτε τις αλλυτρωτικές βλέψεις εγκατέλειψαν, συνέχισαν να προκαλούν και να επιμένουν ότι υφίσταται μακεδονικός λαός, μακεδονική γλώσσα και μακεδονική ιστορία…που δεν είναι ελληνική. 
για τη συνέχεια bankingNews

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube