Weather Icon
Ισπανία 19 Απριλίου 2018

Τέλος εποχής; Ισπανία: Η βασκική αυτονομιστική οργάνωση ETA θα ανακοινώσει τη διάλυσή της τον Μάιο

Τέλος εποχής; Ισπανία: Η βασκική αυτονομιστική οργάνωση ETA θα ανακοινώσει τη διάλυσή της τον Μάιο

Τη διάλυσή της θα ανακοινώσει στις αρχές του επόμενου μήνα η βασκική αυτονομιστική οργάνωση ETA, όπως μετέδωσε ο δημόσιος τηλεοπτικός σταθμός ETB το βράδυ της Τετάρτης.

Η οργάνωση θα ανακοινώσει τη διάλυσή της το πρώτο Σαββατοκύριακο του Μαΐου, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό.

Μια εφημερίδα της Χώρας των Βάσκων, η Gara, είχε γράψει τον Φεβρουάριο ότι οι ηγέτες της ETA θα ζητούσαν από τα μέλη της οργάνωσης να συμμετάσχουν σε ψηφοφορία για να αποφασιστεί εάν η οργάνωση θα διαλυόταν οριστικά ως το καλοκαίρι.
Στη διάρκεια του ανταρτπολέμου της ETA, ο οποίος κράτησε σχεδόν μισό αιώνα, στις ενέργειες των ένοπλων βάσκων αυτονομιστών και τις επιχειρήσεις για την καταστολή τους από τις αρχές της Ισπανίας και της Γαλλίας σκοτώθηκαν πάνω από 850 άνθρωποι. Οι αντάρτες συμμετείχαν σε έναν -μάταιο- αγώνα για να εγκαθιδρυθεί ένα βασκικό κράτος στη βόρεια Ισπανία και στη νοτιοδυτική Γαλλία. Η ETA κήρυξε μονομερή κατάπαυση του πυρός το 2011, ενώ κατέθεσε τα όπλα της πριν από έναν χρόνο.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, Ναυτεμπορική

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube