REAL TIME |

Weather Icon

Οι συμμαχίες μόνες τους δεν θα μας σώσουν

ΑΓΓΕΛΟΣ Μ. ΣΥΡΙΓΟΣ*
Μ​έχρι τις τουρκικές εκλογές ο Ερντογάν μάλλον θα αποφύγει να δημιουργήσει πολεμική ένταση με τη χώρα μας. Η υποψηφιότητά του βασίζεται, μεταξύ άλλων, στις δάφνες του τουρκικού στρατού για την επιχείρηση στο Αφρίν της Συρίας. Δεν έχει λόγους να χαλάσει αυτή την εικόνα εμπλεκόμενος σε ένα πολεμικό επεισόδιο με την Ελλάδα που θα έχει άγνωστη κατάληξη. Ρητορικές εξάρσεις και κάποιες θεατρικές/επικοινωνιακές κινήσεις μπορεί να υπάρξουν, ιδίως κατά την αντιπαράθεση με την αντιπολίτευση.
Ετσι είχε γίνει πέρυσι πριν από το τουρκικό δημοψήφισμα. Ο Ερντογάν είχε στείλει την ηγεσία του στρατεύματος να εμφανισθεί για λίγα λεπτά γύρω από τα Ιμια. Μετά τις εκλογές, όμως, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις θα επανέλθουν σε φάση πραγματικής διακινδυνεύσεως. Ιδίως στην Ανατολική Μεσόγειο πρέπει να θεωρείται βέβαιον ότι η Αγκυρα θα επιχειρήσει να κάνει γεώτρηση σε περιοχές της κυπριακής ΑΟΖ.

Για τη συνέχεια kathimerini

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube