Weather Icon

Ο Ταγίπ σε ψάχνει μέχρι… την Γκαμπόν

Μπορεί πρόσφατα να γράφαμε για το μακρύ χέρι του Βλαντιμίρ Πούτιν ο οποίος αναζητούσε έναν αντίπαλό του στην… Γουατεμάλα, όμως και ο νεόκοπος φίλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν πάει πίσω. Δημοσίευμα Σουηδικής ιστοσελίδας αναφέρει ότι ο «Σουλτάνος» αναζητούσε τέσσερις δασκάλους που δούλευαν σε σχολείο της μικρής Αφρικανικής χώρας Γκαμπόν. Εν τέλει μετά από πίεση της Άγκυρας, οι Τούρκοι υπήκοοι που θεωρούνται ύποπτοι για σχέσεις με τον εχθρό του Τούρκου προέδρου, εξόριστου στις ΗΠΑ, ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, συνελήφθησαν από τις αρχές της χώρας.
Η χρονική στιγμή της σύλληψης μόνο τυχαία δεν είναι καθώς έγινε λίγες μέρες αφότου έξι Τούρκοι πολίτες που ζούσαν στο Κόσοβο έπεσαν θύματα απαγωγής από την Μυστική Υπηρεσία της Τουρκίας (ΜΙΤ). Οι Τούρκοι υπήκοοι θεωρούνταν πιστοί του Γκιουλέν. Αντίθετα όμως με την περίπτωση του Κοσόβου, ίσως τώρα να μην χρειάζεται καν η παρέμβαση μυστικών υπηρεσιών.

Για τη συνέχεια liberal

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube