Weather Icon

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης τίμησε τον προκάτοχό του Γρηγόριο Ε’ – Άναψε κερί στην “Πύλη του Μίσους*”

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης τίμησε τον προκάτοχό του Γρηγόριο Ε’ – Άναψε κερί στην “Πύλη του Μίσους*”
Το πρωί της Τρίτης της Διακαινησίμου, 10ης Απριλίου 2018, όπως κάθε χρόνο, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος άναψε κερί και κατέθεσε ανοιξιάτικα άνθη πίσω από την κλειστή Πύλη του Πατριαρχείου, τόπο του απαγχονισμού του Ιερομάρτυρα προκατόχου του Γρηγορίου Ε’ τιμώντας τη μνήμη του.
Ο Πατριάρχης, μέσα σε συγκινητική σιωπή, προσευχήθηκε λίγα λεπτά στον ιερό αυτό τόπο για το παρόν και το μέλλον της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας, για την πνευματική προκοπή του ποιμνίου του, για την εκτόνωση των εντάσεων και την επικράτηση της ειρήνης στον κόσμο.

*Πύλη του Μίσους – İhanet belgesi ve Patrikhanede “Kin Kapısı”
H κεντρική πύλη του Οικουμενικού Πατριαρχείου παραμένει κλειστή από το 1821, από τότε που κράμασαν εκεί οι Τούρκοι των Πατριάρχη Γρηγόριο τον Ε’. 
Οι Τούρκοι κατά καιρούς έχουν ασκήσει αφόρητες πιέσεις στους Πατριάρχες να ανοίξουν την πύλη, την οποία χαρακτηρίζουν “Πύλη του Μίσους”.
Υπάρχουν εκατοντάδες άρθρα που χύνουν δηλητήριο εναντίον του Οικουμενικού Πατριαρχείου και του Βαρθολομαίου, χαρακτηρίζοντάς τον “φίδι”, “πράκτορα των Ελλήνων” και άλλα τέτοια.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος χθες, 10 Απριλίου 2018, ημέρα απαγχονισμού του Γρηγορίου του Ε’ από τους Τούρκους, άναψε ένα κερί και προσευχήθηκε σιωπηλά, στη μνήμη του απαγχονισθέντος εθνομάρτυρα.
Απλά να σημειώσουμε ότι τον Βαρθολομαίο τον απαγχονίζουν καθημερινά δεκάδες και εκατοντάδες “Έλληνες πατριώτες”, που τον βρίζουν σκαιότατα, δίνοντας μεγάλη χαρά στους γκρίζους λύκους και τους Τούρκους φασίστες. Είναι αυτό που λέμε όμοιος τον όμοιο και… το λίπασμα  στα λάχανα.
Σ.Κ.
Πηγή: Ρομφαία

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube