REAL TIME |

Καμμένος για Έλληνες στρατιωτικούς: Μπορεί να χρειαστούν 15 χρόνια για να γυρίσουν

Καμμένος για Έλληνες στρατιωτικούς: Μπορεί να χρειαστούν 15 χρόνια για να γυρίσουν
  • Καμμένος για Έλληνες στρατιωτικούς: Μπορεί να χρειαστούν 15 χρόνια για να γυρίσουν
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Συμέλα Παντζαρτζή)
Επίθεση στην Τουρκία για την υπόθεση των δύο Ελλήνων αξιωματικών που κρατούνται στις φυλακές Αδριανούπολης εξαπέλυσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες. Ο Πάνος Καμμένος εκτίμησε ότι ήταν μια προσχεδιασμένη σύλληψη και θύμισε την ταινία Το εξπρές του μεσονυχτίου στην οποία για να κρατήσουν κάποιον φυλακισμένο κατασκεύαζαν συνεχώς κατηγορίες.

«Σε μια χώρα που δεν υπάρχουν δικαστήρια και η Δικαιοσύνη λειτουργεί με εντολές του σουλτάνου, η εκκρεμότητα μπορεί να κρατήσει και 15 χρόνια», τόνισε, ενώ επιτέθηκε προσωπικά στον Τούρκο πρόεδρο λέγοντας: «Ο άνθρωπος έχει τρελαθεί εντελώς. Με ποιον να επικοινωνήσεις. Τη μία βρίζει τον Νετανιάχου, την άλλη τους Αμερικανούς. Έκανε δήλωση κατά του Νετανιάχου. Με τον τρελό δεν μπορείς να βγάλεις άκρη!».

Για τους «8» υποστήριξε ότι ο Αλέξης Τσίπρας είπε στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι θα δει το ζήτημα με βάση τη Δικαιοσύνη, και ότι η Αθήνα έδειξε καλή θέληση στέλνοντας το ελικόπτερο την άλλη μέρα πίσω. «Ζητούν άσυλο στην Ελλάδα, ζητούν να τους προστατεύσουμε από την Τουρκία», εξήγησε.
Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου, ο Πάνος Καμμένος υποστήριξε ότι υπάρχει τουρκική προκλητικότητα στην οποία η Ελλάδα απαντά σε ήρεμο τόνο.
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι ο τουρκικός στρατός είναι αποδεκατισμένος, αλλά πρόσθεσε: Δεν καθησυχάζω  καθόλου τον ελληνικό λαό. Είμαστε σοβαροί, είμαστε αποφασισμένοι, αλλά δεν θα τσιμπήσουμε σε προσπάθεια δημιουργίας ενός επεισοδίου. Εάν όμως παραβιάσουν την εθνική μας κυριαρχία, θα απαντήσουμε όπως πρέπει».

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube