Sabah: Αυτή είναι η αιτία της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Η Rheinische Post μεταφέρει εκδοχή της υπόθεσης σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο, μέσα από την αρθρογραφία της τουρκικής φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Sabah.

Όπως γράφει η τουρκική εφημερίδα πίσω από το συμβάν δεν κρύβεται πιθανώς η κατασκοπεία, αλλά η εντατική δραστηριότητα των ελλήνων συνοριοφυλάκων να σταματούν παράτυπους μετανάστες προερχόμενους από την Τουρκία ή ακόμη και να τους απωθούν πίσω (push back), τακτική παράνομη σύμφωνα με το ευρωπαϊκό και διεθνές δίκαιο.
«Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως η Human Rights Watch και η Pro Asyl εδώ και καιρό δημοσιεύουν περιστατικά παράνομων, εν μέρει και φονικών ενεργειών push back της ελληνική ακτοφυλακής» γράφει η τουρκική εφημερίδα. «Το τελευταίο διάστημα τα τουρκικά ΜΜΕ έχουν γράψει για πολλές περιπτώσεις τέτοιων απωθήσεων από Έλληνες στρατιωτικούς στα κοινά σύνορα. Η Άγκυρα είναι πολύ εξοργισμένη για όλα αυτά».

Για τη συνέχεια AthensVoice

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube