Weather Icon
Εξοπλισμοί , Ρωσία , Τουρκία 14 Μαρτίου 2018

Τσαβούσογλου: Έχουμε δικαίωμα να αγοράσουμε τους S-400

Τσαβούσογλου: Έχουμε δικαίωμα να αγοράσουμε τους S-400
Η Τουρκία έχει το δικαίωμα να αγοράσει ανταεροπορικά συστήματα, όπως τα S-400, από χώρες που δεν είναι μέλη του ΝΑΤΟ, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικώ της χώρας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε ομιλία ομιλία του στο πανεπιστήμιο Διεθνών Σχέσεων στη Μόσχα.
Ο Τσαβούσογλου είπε ότι η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ, αλλά είναι και ανεξάρτητη χώρα και επομένως οι χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ μπορούν να αγοράσουν όπλα από χώρες μη μέλη του ΝΑΤΟ.
Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας ανέφερε ότι η Τουρκία δεν θα χρησιμοποιήσει τα S-400 στη Συρία ή σε άλλες χώρες αλλά τα αγοράζει μόνο για την αυτοάμυνα της.

Πρόσθεσε ότι τον επόμενο μήνα ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, θα συναντηθούν στην τελετή για τα θεμέλια του πυρηνικού σταθμού Άκκουγιου στη Μερσίνα και στη συνέχεια θα πάνε στην Άγκυρα να συνεχίσουν τις συνομιλίες τους.
Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube