Weather Icon
Εξοπλισμοί , ΗΠΑ , Τουρκία 27 Μαρτίου 2018

Τελεσίγραφο ΗΠΑ σε Αγκυρα: Αν πάρετε τους ρωσικούς S-400 ξεχάστε τα αμερικανικά F-35

Τελεσίγραφο ΗΠΑ σε Αγκυρα: Αν πάρετε τους ρωσικούς S-400 ξεχάστε τα αμερικανικά F-35
  • (Φωτ.: EPA / STR)
Πρόβλημα φαίνεται να έχει η Τουρκία με την παραγγελία των F-35 από τις ΗΠΑ καθώς όπως αποκαλύπτει η τουρκική εφημερίδα Hurriyet, ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε τελεσίγραφο στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πως εάν θέλει τα αμερικανικά μαχητικά θα πρέπει να ξεχάσει τους ρωσικούς πυραύλους S-400!

Το ρεπορτάζ που υπογράφει η Cansu Çamlıbel, αναφέρει πως υπάρχει πρόβλημα με την παραγγελία των 100 μαχητικών.
Ο Τραμπ φέρεται να έδωσε το τελεσίγραφο κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον Ερντογάν πριν από λίγες μέρες. Ωστόσο ανάλογη επισήμανση δέχθηκε και η τουρκική επιτροπή εξοπλισμών που ταξίδεψε στις ΗΠΑ για να συζητήσει για την εξαγορά των F-35.
Η εμπλοκή φαίνεται να έχει αλλάξει τα σχέδια της Άγκυρας που παρά το ό,τι θέλει τους S-400 φαίνεται να προτιμά την αγορά των F-35. Κάτι που μπορεί να συμπεράνει κανείς και από την τοποθέτηση του εκπροσώπου του τουρκικού ΥΠΕΞ Χαμί Ακσόι περί «συνέχισης των συνομιλιών των ΗΠΑ με το σύστημα πυραύλων Patriot» αλλά και για την επιθυμία της Τουρκίας «να αγοράσει συστήματα αεράμυνας από την γαλλοιταλική κοινοπραξία Eurosam».
Εξάλλου, όπως παραδέχθηκε ο Χαμί Ακσόι οι S-400 Triumph «δεν μπορούν να ενσωματωθούν στα συστήματα του NATO».

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube