Weather Icon
Βαλκάνια , Τουρκία 13 Μαρτίου 2018

Η Merkel «νίπτει τας χείρας» της για την Τουρκία και την αναγορεύει «παράγοντα» των… Βαλκανίων

Του Νίκου Μελέτη
Σοβαρά ερωτηματικά για την στάση της Γερμανίας τόσο σε ό,τι αφορά το θέμα της ΠΓΔΜ αλλά και των σχέσεων με την Τουρκία εγείρουν οι δηλώσεις της Angela Merkel, καθώς αναγάγει την Τουρκία σε συνομιλητή όχι μόνο για το προσφυγικό και περιφερειακά ζητήματα αλλά και για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια, όπου προβάλλοντας τον κίνδυνο κινεζικής διείσδυσης αναπαράγει τα σενάρια τα οποία απαιτούν εδώ και τώρα λύση του Σκοπιανού, προκειμένου να ανακοπεί η επιρροή Κίνας και Ρωσίας στην περιοχή. Υιοθετώντας μάλιστα πολιτική ίσων αποστάσεων σε ό,τι αφορά τις εντάσεις που δημιουργεί η Τουρκία, η κ. Merkel αρκέστηκε να χαιρετίσει τον «διάλογο» μεταξύ των κ. Τσίπρα και Erdogan….
Οι χθεσινές δηλώσεις της κ. Merkel, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον αρχηγό της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) Horst Seehofer και τον μεταβατικό πρόεδρο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Olaf Scholz ενόψει της υπογραφής της προγραμματικής συμφωνίας από τους κυβερνητικούς εταίρους, έθεσαν σειρά ζητημάτων τη στιγμή που επίκειται η κρίσιμη τελική διαπραγμάτευση για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ και ενώ η Τουρκία δοκιμάζει τις αντοχές της Ελλάδας και της Κύπρου με συνεχείς προκλήσεις.

Για τη συνέχεια Liberal

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube