Weather Icon
Cyberwar , Cyberwar , ΗΠΑ 26 Μαρτίου 2018

Οι πολιτικές πτυχές του σκανδάλου με τα data του Facebook

Οι πολιτικές πτυχές του σκανδάλου με τα data του Facebook
Μπορεί να ασχολούνται όλοι με το πόσες “συγγνώμες” ζήτησε ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης της Facebook, η ιστορία όμως με τη “διαρροή” (ή την πώληση;) δεδομένων πολιτών σε εταιρία πολιτικής επικοινωνίας (με άκρως συντηρητικό πρόσημο), είναι μια βαθιά πολιτική ιστορία, με πολλές σκιές.
Ποιες είναι οι κατηγορίες εναντίον της Cambridge Analytica;
Όλα ξεκίνησαν από έναν πρώην data analyst της εταιρίας Cambridge Analytica, η οποία είχε αναλάβει τον προεκλογικό αγώνα του Τραμπ. Η βρετανική εταιρία είχε εργαστεί “under the radar” και σε εκλογικές αναμετρήσεις στην Κένυα, τη Νιγηρία, την Τσεχία, την Ινδία και την Αργεντινή. 
Ο Christopher Wylie «μοιράστηκε»  με τους αμερικανικούς New York Times και με τον βρετανικό Observer δεδομένα, που αποδεικνύουν ότι η εταιρία του απέκτησε προσωπικά δεδομένα 50 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook το 2015. 
Στη συνέντευξή του που παραχώρησε στο βρετανικό Channel 4 είπε: τα δεδομένα αυτά μας έδωσαν τη δυνατότητα να εισχωρήσουμε στα μυαλά και τις καρδιές των αμερικανών ψηφοφόρων, με τρόπο που δεν είχε ξαναγίνει ποτέ.

Για τη συνέχεια JAJ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube