Weather Icon

«Πόλεμος» Λονδίνου-Βρυξελλών για τη Βόρεια Ιρλανδία

«Πόλεμος» Λονδίνου-Βρυξελλών για τη Βόρεια Ιρλανδία

Φωτιές άναψε το προσχέδιο της ΕΕ για το Brexit. «Κόκκινο πανί» για τη Μέι το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί, έστω και προσωρινά, «ενιαίος οικονομικός χώρος» σε Νότια και Βόρεια Ιρλανδία, υπό την αρμοδιότητα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

Η Βρετανία πρέπει να δεσμευτεί στη δυνατότητα παραμονής της Βόρειας Ιρλανδίας στην τελωνειακή ένωση της ΕΕ υπό την εξουσία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, σύμφωνα με το προσχέδιο της συμφωνίας για το Brexit, που πρότεινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Η δημοσίευση του νομικού κειμένου των 120 σελίδων την Τετάρτη υπογραμμίζει μία στιγμή υψηλού κινδύνου, παρουσιάζοντας τι διακυβεύεται στη διαπραγμάτευση σχετικά με τους όρους της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ενωση.
Η Τερέζα Μέι δήλωσε ότι τα σχέδια εκτάκτου ανάγκης για τη Βόρεια Ιρλανδία θα μπορούσαν να υπονομεύσουν την ενιαία αγορά της Μεγάλης Βρετανίας και να απειλήσουν τη «συνταγματική ακεραιότητα», γιατί θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ένα «κανονιστικό σύνορο» μεταξύ της περιοχής και της υπόλοιπης Μεγάλης Βρετανίας.

Για τη συνέχειa Euro2Day

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube