REAL TIME |

Εξωτερική Πολιτική , ΠΦΑ 14 Μαρτίου 2018

Η ζαριά του Αλέξη με τον Ιβάν…

Η ζαριά του Αλέξη με τον Ιβάν…

Ενώ ο “σουλτάνος” κλιμακώνει τις απειλές του εναντίον της Ελλάδας με τρόπο που δεν αποκλείει ούτε κάποιο ατύχημα, αλλά πολύ περισσότερο ούτε κάποιο θερμό επεισόδιο, η κυβέρνηση ασχολείται με το στήσιμο του κομματικού της παρακράτους και της διαπλοκής με τρόπους που μπορεί να αποδειχτούν και εθνικά επιζήμιοι.

Ενώ την εβδομάδα που πέρασε εν μέσω τουρκικών προκλήσεων σε Έβρο, Αιγαίο και Κυπριακή ΑΟΖ η έλευση αμερικανικών πολεμικών πλοίων στη Ν.Α. Μεσόγειο προσέφερε ανάσα ανακούφισης καθώς ερμηνεύτηκε σαν σημειολογική κίνηση προειδοποίησης προς την Τουρκία, η κυβέρνηση με τους μικροπολιτικούς εναγκαλισμούς με επιχειρηματία που ταυτίζεται με τα συμφέροντα της Ρωσίας δίνει λάθος σήματα στους συμμάχους της.

Μικρή σημασία έχει αν οι επιλογές αυτές προκύπτουν από άγνοια κινδύνου ή αποτελούν πολιτική βούληση η οποία βασίζεται στην αναθεώρηση της γεωπολιτικής θέσης της χώρας στα όρια της Δύσης.
Η κυβέρνηση των Τσίπρα-Καμμένου πριν την πολιτική “κωλοτούμπα” του 2015 που τους μετέτρεψε από αμφισβητίες του δυτικού πολιτικού και αμυντικού προσανατολισμού της χώρας σε πειθήνιους τοπικούς “αρμοστές” είχαν προσπαθήσει να “πουλήσουν” τη χώρα στον Πούτιν με μια προφανή προχειρότητα.

Για τη συνέχεια Capital

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube