Γενικά θέματα 7 Μαρτίου 2018

Παυλόπουλος από τη Νίσυρο: Θα υπερασπιστώ την εδαφική ακεραιότητα της χώρας

Παυλόπουλος από τη Νίσυρο: Θα υπερασπιστώ την εδαφική ακεραιότητα της χώρας

  • (Φωτ.: αρχείο ΑΠΕ-ΜΠΕ / Χάρης Ζαμπετούλας)
Σαφές μήνυμα σε όσους αμφισβητούν την ελληνικότητα των νησιών και των νησίδων της Δωδεκανήσου έστειλε σήμερα από τη Νίσυρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στον απόηχο και της… προειδοποίησης που του δόθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.

«Κάθε αμφισβήτηση των συνόρων, της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας της Ελλάδας συνιστούν αμφισβήτηση των συνόρων, της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης», ανέφερε χαρακτηριστικά κατά την αντιφώνησή του στην τελετή ανακήρυξης του ως επίτιμου δημότη.

Οι προειδοποιήσεις Παυλόπουλου «απευθύνονται πρωτίστως σε εκείνους που είτε επινοούν δήθεν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο, είτε διεκδικούν εδάφη που δεν τους ανήκουν, είτε αμφισβητούν την πλήρη κυριαρχία της Ελλάδας επί των Δωδεκανήσων».
«Καθ’ όλη την διάρκεια της θητείας μου, και όχι μόνο, θα πράξω ό,τι μου αναλογεί προκειμένου να υπερασπισθώ αφενός την μακραίωνη Ιστορία και την αναντίρρητη ελληνικότητα της Νισύρου και όλων των Δωδεκανήσων. Και, αφετέρου, τα σύνορα, την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία της χώρας μας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης εν γένει», τόνισε ο Προκόπης Παυλόπουλος.
Αναφερόμενος ειδικά στην Τουρκία, ο Προκόπης Παυλόπουλος τόνισε για μια ακόμα φορά ότι η Ελλάδα επιθυμεί τη φιλία και την καλή γειτονία, αλλά «θα πρέπει ο σεβασμός των συνόρων να είναι σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου στο σύνολό του και των συνθηκών της Λοζάνης, των Παρισίων, αλλά και του Διεθνούς Δικαίου της θάλασσας».

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube