REAL TIME |

Η τουρκική παράμετρος φέρνει ανατροπές…

Οι δραματικές εξελίξεις των τελευταίων εβδομάδων σε σχέση με τη συμπεριφορά της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα, τη Δύση και τις εξελίξεις στη Βόρεια Συρία, ενδεχομένως να κυοφορούν εκπλήξεις και ανατροπές στα πλάνα που αφορούν τους εκλογικούς σχεδιασμούς, τις προσδοκίες για την πορεία της οικονομίας αλλά και την Ευρώπη.
Η απομάκρυνση της Τουρκίας από τις Κεμαλικές κοσμικές επιλογές μετά την επικράτηση Ερντογάν έχει φέρει στην επιφάνεια τεκτονικά πολιτισμικά, θρησκευτικά και εθνοτικά ρήγματα εντός της χώρας που βρίσκονταν για δεκαετίες σε κατάσταση ύπνωσης.
Σουνίτες, Αλεβίτες, Κούρδοι, Τούρκοι καθώς και πληθυσμοί των δυτικών παράλιων της χώρας και πληθυσμοί της Ανατολίας βρίσκονται σε αναβρασμό και τριβές μεταξύ τους. Το νεο-οθωμανικό όραμα που ανασυγκροτούσε μέρος της επιρροής της οθωμανικής αυτοκρατορίας και θα αναδείκνυε την Τουρκία σε μια περιφερειακή δύναμη, απειλεί την ίδια την υπόσταση του κράτους των νεότουρκων εθνικιστών.
Οι Τούρκοι τόσο με την παρεμπόδιση του γεωτρύπανου της ΕΝΙ στην Κυπριακή ΑΟΖ, όσο και με τον εμβολισμό του σκάφους του λιμενικού και την φυλάκιση των δυο στρατιωτικών στον Έβρο δείχνουν πως κινούνται με βάση κάποιο σχέδιο κλιμάκωσης της έντασης.

Για τη συνέχεια Capital

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube