Τουρκία 21 Μαρτίου 2018

Δημοσκόπηση: Η μεγαλύτερη απειλή κατά της Ελλάδας είναι η Τουρκία

Δημοσκόπηση: Η μεγαλύτερη απειλή κατά της Ελλάδας είναι η Τουρκία
Πιστεύει το 92,5% των ερωτηθέντων

Δημοσκόπηση: Η μεγαλύτερη απειλή κατά της Ελλάδας είναι η Τουρκία

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συνομιλεί με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. (φωτ. αρχείου).
Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την Ελλάδα είναι η Τουρκία πιστεύει η συντριπτική πλειοψηφία των Eλλήνων σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενέργησε η Κάπα Research και παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.Το 92,5% των ερωτηθέντων είπε πως η Τουρκία συνιστά για την Ελλάδα την μεγαλύτερη απειλή ενώ το 47% των ερωτηθέντων θεωρεί ως μεγαλύτερο κίνδυνο την Αλβανία και το 37% την ΠΓΔΜ.
Υπέρ των χειρισμών της ελληνικής κυβέρνησης στις σχέσεις με την Τουρκία, παρά την συνεχή κλιμάκωση που επιδιώκει η άλλη πλευρά, τάσσεται το 49,5% το οποίο υποστηρίζει ότι μία ελληνοτουρκική προσέγγιση είναι η καλύτερη επιλογή ενω ένα 46% τάσσεται υπέρ της σκληρής στάσης.

Αυτό που φοβίζει περισσότερο τους Έλληνες σε ποσοστό 65% είναι το ενδεχόμενο ενός πολεμικού επεισοδίου με την Τουρκία.


Μάλιστα σχεδόν ένας στους πέντε (ποσοστό 49,5%) δεν αποκλείει το ενδεχόμενο η Ελλάδα να χάσει και εδάφη σε μία τέτοια σύγκρουση. Ενα εξίσου μεγάλο ποσοστό της τάξης του 48% φοβάται την οικονομική και πολιτική απομόνωση.

Για το Σκοπιανό

Οι πολίτες εμφανίζονται αρκετά διχασμένοι για το θέμα της ΠΓΔΜ. Το 67,5% τάσσεται υπέρ της συνέχισης της διαπραγμάτευσης. Ωστόσο το 53,4% θεωρεί ότι δεν θα υπάρξει τελική λύση.

Το 44,9% τάσσεται υπέρ μίας σύνθετης ονομασίας που θα περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία», ενώ ένα 46,8% τάσσεται ξεκάθαρα κατά της σύνθετης ονομασίας.
ΒΗΜΑ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube