REAL TIME |

Weather Icon

Περί αθλητισμού και «κράτους των Αθηνών»

Περί αθλητισμού και «κράτους των Αθηνών»
Σταύρος Καλεντερίδης

Η Ελλάδα είναι η χώρα η οποία εξίσωσε τον αθλητισμό με την ευγενή άμιλλα, δηλαδή τον ευγενή συναγωνισμό δίχως αντιπαλότητα για την εκπλήρωση του κοινού στόχου – την πλήρη σωματική, ηθική και πνευματική ολοκλήρωση του ανθρώπου. 
Επίσης, ο Ελληνισμός ήταν αυτός που συνέδεσε τον αθλητισμό με τη διακοπή των εχθροπραξιών και εν γένει με την ειρήνη
Ο Ελληνικός αθλητισμός προϋποθέτει αυταπάρνηση, ηρωισμό αλλά και αίσθημα συλλογικότητας και προσφοράς στην κοινωνία, καθώς συνέτεινε εμπράκτως στη γέννηση της δημοκρατίας.
Αυτά δεν αποτελούν αρχαία όνειρα, αλλά υψηλά ιδεώδη που εμπνέουν την ανθρωπότητα μέχρι και σήμερα.
Ο επαγγελματικός αθλητισμός στη χώρα μας είναι συνεπώς εξ ορισμού βαθιά ανθελληνικός, και ως έχει, εδώ και πολλά δυστυχώς χρόνια, καλύτερα να μην υπάρχει.
Από την άλλη, το τερατούργημα που λέγεται υδροκέφαλο κράτος των Αθηνών, όχι μόνο είναι υπαρκτό αλλά και καταδυναστεύει ολόκληρη την Ελλάδα, και πρώτα απ’ όλα τους Αθηναίους πολίτες. Υπάρχει όντως ένας αντίπαλος εδώ αλλά δεν είναι αυτός που μας λένε. Ο Λεβιάθαν που λέγεται Μαξίμου, πολιτικό σύστημα, κόμματα και χρώματα ή όπως αλλιώς θες πες το, είναι αυτός που στερεί από τους Ο.Τ.Α. αυτά που δικαιούνται για να λειτουργήσουν αυτοτελώς, που φυτεύει κομματικά στελέχη στην τοπική αυτοδιοίκηση ελεγχόμενα από τα κεντρικά των κομμάτων στην Αθήνα, και που διαλύει κάθε προσπάθεια των υγιών και δημιουργικών δυνάμεων της κοινωνίας (περιφέρειας και κέντρου) να σηκώσουν κεφάλι και να προσφέρουν στην εκάστοτε τοπική κοινωνία και τον πολίτη.

Αυτό το συγκεντρωτικό και αποπνικτικό, πραγματικά αυταρχικό σύστημα των εν Αθήναις εδρευόντων πολιτικών, φιλοδοξούμε να καταργήσουμε με Το δέλτα – πολιτική επανάσταση, με μία εκ των 10 ιδεών «κοινής λογικής» για ανεξαρτησία δήμων και περιφερειών. Για πραγματική αποκέντρωση, για επιστροφή στους «δήμους» της δημοκρατίας, και για να μπορεί όποιος επιθυμεί να προσφέρει στον τόπο του, επιτέλους να το πράξει. Για απελευθέρωση των πόλεων μας, και πρώτα απ’ όλα της ίδιας της Αθήνας, από τον πρόστυχο και εκφυλιστικό έλεγχο, τις απειλές, τους εκβιασμούς και τη διαφθορά του Μαξίμου, της βουλής και του πολιτικού συστήματος.

Τις τελευταίες μέρες οι πολίτες στοχοποιούνται για ακόμα μια φορά από το πολιτικό σύστημα, αυτό το μεγάλο δεινό, αυτή τη μάστιγα της Ελλάδας, το οποίο επιχειρεί και πάλι να μας στρέψει τον έναν εναντίον του άλλου
Ο διαχωρισμός, η διάσπαση και η καλλιέργεια μίσους ανάμεσα σε βόρειο και νότιο, είναι τόσο υβριστική, αντιδημοκρατική, και εν τέλει γελοία, όσο αυτή ανάμεσα σε δημόσιο και ιδιωτικό υπάλληλο, δεξιό – αριστερό, μνημονιακό – αντιμνημονιακό, πρωτεύουσα – επαρχία, και λοιπές ανοησίες. Κυρίως όμως είναι μια τακτική απροκάλυπτα εθνοφθόρα με συγκεκριμένους ιθύνοντες, με ονοματεπώνυμα και (άσχημα συνήθως) πρόσωπα.

Οι αρχαίοι Ρωμαίοι ρωτούσαν «cui bono». Ποιος δηλαδή επωφελείται από αυτήν την τραγική κατάσταση γκετοποίησης πολιτών της ίδιας χώρας και συντήρησης κλίματος μίσους; 
Μα προφανώς το ίδιο το πολιτικό σύστημα και οι κύκλοι και τα συμφέροντα που το εξυπηρετούν και από τα οποία το σύστημα συντηρείται. Αυτοί που με την πόλωση και τη διάσπαση των ανθρώπων μας, αποκομίζουν πολιτικά οφέλη και πλούτο. 
Συνασπισμένοι βρίσκονται απέναντι μας. 
Ενωμένοι πρέπει να τους απορρίψουμε.
Να απορρίψουμε τη δόλια ρητορική και τα κίβδηλα αφηγήματα τους.
Δείξτε μόνο αγάπη, καλοσύνη και κατανόηση. Ενωμένοι όλοι οι πολίτες.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube