Κοτζιάς: Είμαστε έτοιμοι για το μεγάλο βήμα (βίντεο)

Κοτζιάς: Είμαστε έτοιμοι για το μεγάλο βήμα (βίντεο)
  • Κοτζιάς: Είμαστε έτοιμοι για το μεγάλο βήμα (βίντεο)
    Ο Νίκος Κοτζιάς (φωτ.: Υπουργείο Εξωτερικών / Twitter)
Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, μετά την ολοκλήρωση της τριμερούς στη Βιέννη για το θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ. Σε μια σύντομη δήλωσή του, μετά τις πολύωρες συζητήσεις με τον Νίκολα Ντιμιτρόφ και τον ειδικό διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς, επισήμανε πως Αθήνα και Σκόπια έχουν εντοπίσει τα αγκάθια των συνομιλιών και στην επόμενη συνάντηση θα μπορεί να γίνει ένα μεγάλο βήμα προς τη λύση.

«Υπάρχει μια σύγκλιση για το πως θα ολοκληρωθεί το ζήτημα», ανέφερε αρχικά.
«Έχουμε καταγράψει στις λεπτομέρειές τους, ποια είναι αυτά που συμφωνούμε και ποια είναι αυτά που διαφωνούμε. Έχουμε εντοπίσει τα κύρια θέματα για κάθε πλευρά και ελπίζω στην επόμενη συνάντησή μας να είμαστε έτοιμοι για να κάνουμε ένα μεγάλο βήμα», επισήμανε ο Έλληνας υπουργός.
Λίγο νωρίτερα, ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ για το Σκοπιανό Μάθιου Νίμιτς έκανε λόγο για πρόοδο στις συνομιλίες, αλλά και για δύσκολα ζητήματα ανάμεσα στις δύο χώρες.
Η δήλωση του Νίκου Κοτζιά:

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube