Γενικά θέματα 9 Μαρτίου 2018

Ελληνικός κλοιός στον Έβρο: Μεγάλωσαν και αυξήθηκαν οι περιπολίες μετά τη σύλληψη των στρατιωτικών – Μετατέθηκαν μέραρχος και ταξίαρχος

Ελληνικός κλοιός στον Έβρο: Μεγάλωσαν και αυξήθηκαν οι περιπολίες μετά τη σύλληψη των στρατιωτικών – Μετατέθηκαν μέραρχος και ταξίαρχος
  • Ελληνικός κλοιός στον Έβρο: Μεγάλωσαν οι περιπολίες μετά τη σύλληψη των στρατιωτικών
    (Φωτ.: αρχείο ΥΠΕΘΑ)
Αυστηρές εντολές και υπερτριπλασιασμό των Ελλήνων στρατιωτών που βγαίνουν για περιπολία στον Έβρο «φέρνει» στα σύνορα η υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που παραμένουν κρατούμενοι στην Αδριανούπολη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Χρήστου Τσιγουρή για το iefimerida.gr, τα τελευταία 24ωρα αντί για δύο περιπολούν επτά Έλληνες στρατιώτες, οι οποίοι έχουν ειδικές οδηγίες για τον τρόπο κίνησης πάνω στην ελληνοτουρκική οριογραμμή αλλά και για τον τρόπο αντίδρασης σε περίπτωση που επιχειρηθεί αιφνιδιασμός.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το onalert.gr, οι διοικητές των ταξιαρχιών στις οποίες υπηρετούν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί πήραν φύλλο πορείας για άλλο πόστο.
Το δημοσίευμα σημειώνει ότι αν και πολλοί προεξοφλούσαν ότι ο υποστράτηγος Δημήτριος Μπονώρας και ο ταξίαρχος Ανδρέας Φλωράτος θα καρατομούνταν στο πλαίσιο των κρίσεων και θα οδηγούνταν στην αποστράτευση, οι δύο ανώτατοι αξιωματικοί μετακινούνται σε άλλες θέσεις.
Ο υποστράτηγος Μπονώρας από την 16η Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού Διδυμοτείχου μετακινείται στον Δ’ Κλάδο του Γενικού Επιτελείου Στρατού με πιθανότερη αξιοποίησή του στη Διεύθυνση Αμυντικού Σχεδιασμού και Προγραμματισμού. Αντίστοιχα, ο ταξίαρχος Φλωράτος θα αφήσει τη διοίκηση της 3ης Mηχανοκίνητης Ταξιαρχίας «Ρίμινι» και θα αναλάβει τα ηνία της Σχολής Πεζικού στη Χαλκίδα.  

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube