REAL TIME |

Απαιτειται Υπομονη – Ετοιμοτητα Και Εξυπναδα Απεναντι Στην Τουρκικη Προκλητικοτητα

Απαιτειται Υπομονη – Ετοιμοτητα Και Εξυπναδα Απεναντι Στην Τουρκικη Προκλητικοτητα

Από την ημέρα σύλληψης των Ελλήνων στρατιωτικών, από τον τουρκικό στρατό έχουνε ακουστεί πολλά. Πολλοί πιστεύουν ότι ο Ερντογάν θα υποκύψει σε πιέσεις της Δύσης ή και του Πούτιν για την επιστροφή τους στην Ελλάδα. Χωρίς βεβαίως να θέλουμε να μαντέψουμε το μέλλον, αλλά κρίνοντας τις τουρκικές πρακτικές είχαμε αναφέρει σε πρόσφατο άρθρο στους ambassadors at large ότι θα πάει «μακριά η βαλίτσα» και μάλιστα το ίδιο ή και περισσότερο από άλλους συλληφθέντες, Γερμανούς ή Αμερικανούς που και εκείνοι φυλακίστηκαν επί μακρόν για διάφορες κατασκευασμένες κατηγορίες.

Τώρα πως θα μπορούσε να αντιδράσει η Ελλάδα πέραν της διεθνοποίησης του ζητήματος και άσκησης πιέσεων από τον διεθνή παράγοντα, αποτελεί ένα μεγάλο ερώτημα, που δεν είναι τόσο εύκολο να προσδιοριστεί. Σίγουρα μια λογική αντίδραση θα ήταν τα αντίποινα δηλαδή ένα ισοδύναμο ή μεγαλύτερο χτύπημα. Δεν είναι τυχαίο ότι οι Τούρκοι αμέσως μετά την σύλληψη των Ελλήνων επιδόθηκαν σε γρήγορες κατασκευές τάφρων στην περιοχή του Κάραγατς, απλά και μόνο γιατί φοβήθηκαν ότι η Ελλάδα θα αντιδρούσε άμεσα όπως θα έκαναν και εκείνοι αν τα πράγματα γινόντουσαν ανάποδα.

για τη συνέχεια AmbassadorAtLarge 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube