REAL TIME |

Τη Δευτέρα η δίκη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Τη Δευτέρα η δίκη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

  • (Φωτ.: .dha.com.tr)
Στις φυλακές της Ανδριανούπολης κρατούνται οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, οι οποίοι συνελήφθησαν την Πέμπτη στον Έβρο από τους Τούρκους, για παράνομη είσοδο στη χώρα. Η δίκη τους θα διεξαχθεί τη Δευτέρα, όταν οι δικηγόροι τους θα καταθέσουν έφεση.

Η ελληνική πλευρά εκφράζει την αισιοδοξία της ότι οι στρατιωτικοί θα αφεθούν ελεύθεροι.  
Οι Έλληνες στρατιώτες έχασαν τον προσανατολισμό τους λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης και βρέθηκαν σε τουρκικό έδαφος στις Καστανιές Έβρου. Από την πρώτη στιγμή, η ελληνική στρατιωτική ηγεσία βρίσκεται σε ανοιχτή επικοινωνία με την τουρκική, προκειμένου να επιστρέψουν άμεσα οι δύο Έλληνες στη χώρα μας. Ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης συνομίλησε τουλάχιστον δύο φορές με τον ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ σε καλό κλίμα για την άμεση διευθέτηση του ζητήματος.
Σύμφωνα με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε, οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί ανακρίθηκαν και εξήγησαν πως έχασαν τον αποπροσανατολισμό τους λόγω της κακοκαιρίας. Στη συνέχεια πέρασαν από το αυτόφωρο σε δικαστήριο της Ανδριανούπολης, το οποίο αποφάσισε την προφυλάκισή τους μέχρι τη δίκη. Η δίκη αναμένεται να γίνει τη Δευτέρα και μέχρι τότε οι Έλληνες στρατιωτικοί θα παραμείνουν στις φυλακές της Ανδριανούπολης.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube