fbpx
Weather Icon

Ελλάδα, μια χώρα χωρίς «δίχτυ ασφαλείας» – Η πατρίδα μας είναι έρμαιο διασπορέων ψευδών ειδήσεων

Ελλάδα, μια χώρα χωρίς «δίχτυ ασφαλείας» – Η πατρίδα μας είναι έρμαιο διασπορέων ψευδών ειδήσεων
του Σάββα Καλεντερίδη

Όταν σε μια χώρα δεν λειτουργούν οι θεσμοί, όταν η Δικαιοσύνη δεν είναι ανεξάρτητη, για να ελέγχει την Εκτελεστική και την Νομοθετική εξουσία, τότε στην ουσία η χώρα αυτή κινείται χωρίς «δίχτυ ασφαλείας».

Πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες αυθαιρετούν, καταχρώνται την εξουσία και δεν υπάρχει θεσμοθετημένος τρόπος να ελεγχθεί αυτή η κατάσταση.
Αν κάποιος που γνωρίζει τη λειτουργία ενός κράτους, αναλύσει τα φαινόμενα παθογένειας που παρουσιάζονται στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως του ποιο κόμμα και ποια πρόσωπα κυβερνούν, αντιλαμβάνεται ότι στη χώρα αυτή ανά πάσα στιγμή μπορεί να συμβεί κάτι, που μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε αποσταθεροποίηση, ακριβώς γιατί δεν υπάρχει δίχτυ ασφαλείας.
Πριν μια εβδομάδα κυκλοφόρησε στον ηλεκτρονικό Tύπο πληροφορία για συγκέντρωση στρατευμάτων στην Αν. Θράκη, με κατεύθυνση τον Έβρο, ενώ δυο εβδομάδες πριν είχαν δημοσιευθεί φωτογραφίες με εκπαίδευση μονάδων της 1ης Στρατιάς, στη διάβαση ποταμού. Τότε δόθηκε η εντύπωση ότι οι Τούρκοι ετοιμάζουν επιθετική επιχείρηση στον Έβρο. Πριν από τρεις μέρες, κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο μια πληροφορία ότι οι Τούρκοι ήταν έτοιμοι να πραγματοποιήσουν μια επιθετική επιχείρηση σε νησί του Αιγαίου, που απετράπη όταν ξένη χώρα ενημέρωσε τις ελληνικές Αρχές, οι οποίες απέτρεψαν την εκδήλωση της επιχείρησης. Την Παρασκευή ημερήσια εφημερίδα αναπαρήγαγε με πρωτοσέλιδο την είδηση, ενώ αναφορές για ενδεχόμενο θερμό επεισόδιο γίνονται σε άρθρα διαφόρων εφημερίδων. 
Σημειώνεται ότι για αυξημένο κίνδυνο «ατυχήματος» στο Αιγαίο έχει μιλήσει ανοιχτά ο πρέσβης των ΗΠΑ αλλά και ο Έλληνας υπουργός των Εξωτερικών. 
Τα περί θερμού επεισοδίου
Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, την Παρασκευή γίνεται γνωστό ότι δυο Έλληνες στρατιωτικοί, την Πέμπτη έπεσαν στα χέρια Τούρκων, στην περιοχή του Κάραγατς, ανατολικά των Καστανιών Ορεστιάδος Έβρου. Οι Έλληνες παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα, ο οποίος διέταξε τη σύλληψή τους και την παραπομπή τους για παράνομη είσοδο στην Τουρκία και απόπειρα κατασκοπείας. Είναι πιθανό οι Τούρκοι να εκμεταλλευθούν την περίπτωση και να τους επιβάλουν βαριές ποινές, για να τους ανταλλάξουν με τους οκτώ που ζητούν άσυλο στη χώρα μας. Όμως, όπως πληροφορούμαι, το γεγονός ήταν τυχαίο και δεν σχεδιάστηκε από τους Τούρκους, όπως διαδίδεται.
Ας δούμε τώρα το θέμα του «θερμού επεισοδίου» που υποτίθεται ότι αποσοβήθηκε λόγω της έγκαιρης ενημέρωσης από ξένη χώρα.
Καταρχάς να σημειώσουμε ότι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, έχουν φύγει από τις έδρες των σχηματισμών και συμμετέχουν στην επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας», στο Αφρίν, μονάδες από τις κάτωθι ταξιαρχίες:
11η Ταξιαρχία Καταδρομών με έδρα το Ντενιζλί, Ταξιαρχία Πεζοναυτών με έδρα τη Φώκαια Σμύρνης, Ταξιαρχία Καταδρομών Στρατοχωροφυλακής με έδρα το Μπορνόβα Σμύρνης, 10η Ταξιαρχία Καταδρομών με έδρα το Τάτβαν, 49 Ταξιαρχία Καταδρομών με έδρα το Μπίνγκιολ, 1η Ταξιαρχία Αλεξιπτωτιστών με έδρα την Καισάρεια, 2η Ταξιαρχία Καταδρομών με έδρα το Μπόλου, 4η Ταξιαρχία Καταδρομών με έδρα το Τούντζελι, Μονάδες Ειδικών Επιχειρήσεων Στρατοχωροφυλακής και Αστυνομίας (JOH, POH), μονάδες της Διοίκησης Ανορθοδόξου Πολέμου (μπορντώ μπερελί).
Αυτά όσον αφορά τις μονάδες των ειδικών δυνάμεων και των καταδρομών. Όσον αφορά μονάδες τεθωρακισμένων και μηχανοκίνητου πεζικού, μόνο από την 1η Στρατιά, που έχει έδρα την Κωνσταντινούπολη και η αποστολή της είναι αποκλειστικά στον Έβρο…
Η συνέχεια του άρθρου στο Pontos-news

σχετικά άρθρα