H Ιστορία επαναλαμβάνεται;

H Ιστορία επαναλαμβάνεται;



ΜΑΡΙΑ ΔΑΜΑΝΑΚΗ*
Tον Απρίλιο του 1992 με πρωτοβουλία του Κωνσταντίνου Καραμανλή συγκλήθηκε σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών με θέμα τη στάση της Ελλάδας απέναντι στο νεοσύστατο κράτος των Σκοπίων. Είχα την τιμή να μετέχω στη σύσκεψη ως πρόεδρος του τότε νέου Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου.
Στη σύσκεψη συζητήθηκε το πακέτο Πινέιρο που παρουσιάστηκε από την πορτογαλική προεδρία των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων. Το σχέδιο προέβλεπε την ονομασία Nova Macedonia για το νέο κράτος μαζί με πακέτο τροποποιήσεων του συντάγματός του, ώστε να μην υπάρχουν αλυτρωτικές προσδοκίες ή εδαφικές διεκδικήσεις εις βάρος γειτονικών κρατών. Δυστυχώς η σύσκεψη, με πρόταση της κυβέρνησης Μητσοτάκη – Σαμαρά, απέρριψε το πακέτο  Πινέιρο. Συντάχθηκα  με την πρόταση της κυβέρνησης παρά την –εκφρασμένη και δημόσια– προσωπική μου γνώμη.
για τη συνέχεια kathimerini

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube