Weather Icon

Bloomberg: Περισσότερα από 340 τρισ. κυβικά πόδια φυσικού αερίου σε Κύπρο, Λιβάνο, Αίγυπτο

Bloomberg: Περισσότερα από 340 τρισ. κυβικά πόδια φυσικού αερίου σε Κύπρο, Λιβάνο, Αίγυπτο

Περισσότερα από 340 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου, περισσότερα από τα αποδεδειγμένα αποθέματα των ΗΠΑ, θα μπορούσε να περιέχει η θαλάσσια περιοχή από την Κύπρο προς τον Λίβανο και την Αίγυπτο, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Ινστιτούτου Γεωλογικών Ερευνών των ΗΠΑ, που παρουσιάζει σε δημοσίευμά του το Bloomberg.
Σημειώνεται ακόμη ότι οι τρεις χώρες είναι πρόθυμες να αναπτύξουν σχέδια εξαγωγών αλλά τονίζεται ταυτόχρονα και η ανησυχία ότι ο αναδυόμενος πλούτος απειλεί την περιοχή με συγκρούσεις. Εξάλλου, γίνεται αναφορά στις πρόσφατες κόντρες Ισραήλ – Λιβάνου αναφορικά με την ΑΟΖ  της κάθε χώρας.

Στο ίδιο δημοσίευμα καταγράφονται και οι δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας της Κύπρου Γιώργου Λακκοτρύπη, ότι η χώρα είναι κοντά σε συμφωνία πώλησης φυσικού αερίου στην Αίγυπτο από το θαλάσσιο τεμάχιο «Αφροδίτη», που βρίσκεται στην κυπριακή ΑΟΖ.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube