Weather Icon

Μας λέει και παράλογους τώρα – Ζόραν Ζάεφ: Η απαίτηση της Ελλάδας να αλλάξουμε σύνταγμα θα τορπιλίσει τη συμφωνία

Μας λέει και παράλογους τώρα – Ζόραν Ζάεφ: Η απαίτηση της Ελλάδας να αλλάξουμε σύνταγμα θα τορπιλίσει τη συμφωνία
  • Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ (φωτ.: EPA / Fehim Demir)
Ένα 24ωρο μετά τη συγκέντρωση διαδηλωτών στο κέντρο των Σκοπίων που ζήτησαν από την κυβέρνηση να μην υπάρξει καμία αλλαγή στο όνομα της χώρας αλλά και την άμεση διακοπή των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα, δημοσιεύεται σήμερα συνέντευξη του Σκοπιανού πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ στους Financial Times όπου επισημαίνει τον κίνδυνο να τορπιλιστούν οι συνομιλίες λόγω της αξίωσης της Αθήνας να γίνουν αλλαγές στο σύνταγμα της πΓΔΜ.

«Το σύνταγμα είναι ένα κείμενο εσωτερικών κανόνων. Δεν έχει επιπτώσεις στο εξωτερικό. Και σε κάθε περίπτωση μια αλλαγή του Συντάγματος δεν θα συνιστούσε τελική εγγύηση, γιατί μια νέα κυβέρνηση μπορεί στο μέλλον να το αλλάξει εκ νέου» είπε.
Ωστόσο τόνισε πως είναι αισιόδοξος ότι θα βρεθεί λύση. Αναφερόμενος στις δυσκολίες εξεύρεσης στήριξης από την αντιπολίτευση για την επικύρωση της συμφωνίας και στις δύο χώρες, είπε: «Υπάρχει πολύς εθνικισμός, πολλή κριτική, άτομα και ομάδες που αντιτίθεται σε μια συμφωνία και στις δύο χώρες»!
Πρόθεση της ΠΓΔΜ, τόνισε, είναι να προχωρήσει στην ένταξή της στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, παρά τις ρωσικές ενστάσεις για την επέκταση του Βορειοατλαντικού Συμφώνου. «Η Ρωσία δεν αντιτίθεται στην ένταξή μας στην ΕΕ, αλλά δεν είναι τόσο θετική στην ένταξή μας στο ΝΑΤΟ. Έχουμε καλές σχέσεις με τη Ρωσία. Πρέπει να γνωρίζουν ότι η χώρα μας δεν έχει εναλλακτική από την ένταξη στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube