REAL TIME |

Ελλάδα , Ευρωπαϊκή Ένωση 13 Φεβρουαρίου 2018

Αφιερωμένο σε όσους πιστεύουν ότι η Ευρώπη βρίσκεται σε κρίση και ότι “διαλύεται”

 και ότι η ελληνική κρίση είναι απόρροια της διεθνούς:
Σε ιστορικά υψηλά επίπεδα έχει ανέλθει η απασχόληση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, χάρη στις δυναμικές επιδόσεις της οικονομίας. Σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, η απασχόληση στην Ευρωπαϊκή Ένωση αυξήθηκε κατά 1,7%.
 Το ποσοστό αυτό αντιστοιχεί σε 4 εκατομμύρια εργαζομένους επιπλέον. Ο αριθμός των εργαζομένων πλήρους απασχόλησης αυξήθηκε κατά περίπου 3 εκατομμύρια, φτάνοντας τα 181 εκατομμύρια, ενώ οι εργαζόμενοι με μειωμένο ωράριο αυξήθηκαν κατά περίπου 300.000, φτάνοντας τα 42,7 εκατομμύρια.
 Σχεδόν σε όλα τα κράτη μέλη συνεχίστηκε η αύξηση του εισοδήματος.
Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, το τρίτο τρίμηνο του 2017, το 73,4% των ανέργων ήταν μακροχρόνια άνεργοι, δηλαδή είχαν παραμείνει εκτός της αγοράς εργασίας για πάνω από 12 συνεχόμενους μήνες. Το ίδιο τρίμηνο, η Ελλάδα κατέγραψε το υψηλότερο ποσοστό μακροχρόνιας ανεργίας στην ΕΕ (15,3%), ακολουθούμενη από την Ισπανία (7,1%) και την Ιταλία (6,2%). Επίσης, η Ελλάδα καταγράφει το υψηλότερο ποσοστό στην ΕΕ «πολύ μακροχρόνιας ανεργίας» (άνω των 24 μηνών) (11%).
Παναγιώτης Αποστολόπουλος Πέρρος

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube