REAL TIME |

Weather Icon
Απόδημος Ελληνισμός 7 Φεβρουαρίου 2018

Τορόντο: Μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία

Τορόντο: Μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία

Εκατοντάδες Έλληνες ομογενείς το μεσημέρι της Κυριακής, αψηφώντας το τσουχτερό κρύο, συγκεντρώθηκαν μπροστά στην πλατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην συμβολή των Λεωφόρων Danforth και Logan, στο Greektown του Τορόντο και διαδήλωσαν υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας και κατά της χρήσης του όρου ακόμη και σε σύνθετη ονομασία.

Η διαδήλωση διοργανώθηκε από το Εκπαιδευτικό Συμβούλιο της Ελληνικής Κοινότητας του Τορόντο και, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η ιστοσελίδα www.insidetoronto.com συμμετείχαν εκατοντάδες ομογενείς με γαλανόλευκες και με συνθήματα.
Παράλληλα αναφέρει ότι το συλλαλητήριο διήρκησε δύο περίπου ώρες και ότι διοργανώθηκε σε ένδειξη συμπαράστασης για το μεγάλο συλλαλητήριο της Αθήνας.
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο Αντώνης Αρτεμάκης, τόσο κατά την διάρκεια της ομιλίας του στο συλλαλητήριο, όσο και κατά την διάρκεια της συνομιλίας με Καναδούς δημοσιογράφους επεσήμανε ότι «δεν πρόκειται απλά και μόνο για το όνομα Μακεδονία».
«Η Μακεδονία είναι ελληνική. Μιλάει ελληνικά. Ανήκει στους Έλληνες και ελπίζουμε να παραμείνει σε αυτούς. Δεν είναι μόνο η ονομασία, αλλά είναι ο πολιτισμός και η ιστορία που προσπαθούν να σφετεριστούν. Αυτοί αναζητούν την ταυτότητά τους. Και αν όντων αναζητούν την ταυτότητά τους πρέπει να πάρουν την σλαβική ταυτότητα και όχι την ελληνική. Είναι σλαβικής καταγωγής», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο Αντώνης Αρτεμάκης.
Στο μεταξύ, μετά την ολοκλήρωση του μεγαλειώδους συλλαλητηρίου της 4ης Φεβρουαρίου 2018 στην Αθήνα, οι συν – διοργανωτές, οι δεκάδες φορείς – υποστηρικτές του συλλαλητηρίου καθώς και οι εκατοντάδες χιλιάδες των Ελλήνων που συμμετείχαν (Ανοικτή Λαϊκή Εθνοσυνέλευση), εξέδωσαν ΨΗΦΙΣΜΑ με την φροντίδα των οργανωτών, το οποίο απέστειλαν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την Βουλή των Ελλήνων και την Κυβέρνηση της Χώρας, προειδοποιώντας πως ο Ελληνικός λαός είναι «αποφασισμένος να επιβάλλει την απόφαση του και τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της Δημοκρατίας που, με το Σύνταγμα, ορίζει ρητά και ξεκάθαρα, ποιος είναι εντολέας και ποιος εντολοδόχος».
Το πλήρες κείμενο του ψηφίσματος έχει ως εξής:
Σήμερα, την 4η Φεβρουαρίου 2018, ο Ελληνικός Λαός, ο κατά το Σύνταγμα κυρίαρχος του κράτους και εντολέας της Βουλής και της Κυβέρνησης, συνελθών σε μεγαλειώδη Λαϊκή Εθνοσυνέλευση στην πρωτεύουσα της Ελλάδος, Αθήνα, για να αποφασίσει για την εθνική μας θέση στο θέμα της εκχώρησης του ονόματος “Μακεδονία” στη γείτονα χώρα που θέλει να το υφαρπάσει καταπατώντας κάθε ιστορική και λογική τεκμηρίωση της πατρότητας του μεγάλου αυτού εθνικού μας ονόματος,
ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΝΤΕΛΛΛΕΤΑΙ
προς την, κατά το Σύνταγμα, εντολοδόχο του Βουλή και Κυβέρνηση της Χώρας, να αποκλείσει κάθε ενδεχόμενο αποδοχής της χρήσης τού, από αρχαιοτάτων χρόνων, Ελληνικού ονόματος “Μακεδονία” και των παραγώγων του, που είναι ταυτόσημο με το όνομα “Ελλάς” και αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της εθνικής ταυτότητάς του.
Το όνομα αυτό αποτελεί ταυτόχρονα την ιερά κιβωτό και φορέα εκ των ενδοξότερων σελίδων της παγκόσμιας ιστορίας, που έχει εγγράψει η Αυτοκρατορία του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Η σημερινή, εδώ, Λαϊκή Εθνοσυνέλευση δηλώνει αποφασισμένη, να το υπερασπισθεί μέχρις εσχάτων, κατά τον Ελληνικό τρόπο, με τον οποίο η Ελλάδα γράφει πάντοτε την ιστορία της.
Η μη συμμόρφωση των εντολοδόχων του Λαού στη γνήσια εντολή αυτή του Λαού, θα αποτελέσει κατάφωρη παραβίαση του αντιπροσωπευτικού συστήματος και αντιστροφή των ρόλων εντολέα και εντολοδόχου που ορίζει & θεμελιώνει η Δημοκρατία με τις θεμελιώδεις δημοκρατικές αρχές.
Ο Λαός δεν θα μείνει απαθής θεατής. Είναι αποφασισμένος να επιβάλλει την απόφαση του και τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της Δημοκρατίας που, με το Σύνταγμα, ορίζει ρητά και ξεκάθαρα, ποιος είναι εντολέας και ποιος εντολοδόχος.
Το ψήφισμα, εγκρίθηκε και ψηφίστηκε ομοφώνως από την Ανοικτή Λαϊκή Εθνοσυνέλευση που έλαβε χώρα στην Αθήνα, την 4η Φεβρουαρίου 2018.
Η Οργανωτική Επιτροπή του Συλλαλητηρίου της 4ης Φεβρουαρίου 2018.

http://maurokouti.gr/2018/02/07/toronto-maziki-symmetoxi-sto-syllalitirio/

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube