REAL TIME |

Βαφτίζουν «προμήθειες» δημόσια έργα για να αποφύγουν τους διαγωνισμούς

Για όργια αυθαιρεσιών των αναθετουσών αρχών, κατά κανόνα δήμων και περιφερειών, υπό την ανοχή και συγκάλυψη της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΑΑΔΗΣΥ), κάνουν λόγο οι εταιρείες του κλάδου των κατασκευών, σπεύδοντας να αναδείξουν το ζήτημα και να αιτηθούν την άμεση επίλυσή του, στο πλαίσιο της χθεσινής έκτακτης γενικής συνέλευσης του ΣΑΤΕ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τεχνικών Εταιρειών).
 Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΑΤΕ, κ. Ζαχ. Αθουσάκη, οι αναθέτουσες αρχές έχουν υιοθετήσει, σε πλειάδα περιπτώσεων, ένα στρεβλό καθεστώς, βάσει του οποίου δημόσια έργα, όπως ΧΥΤΑ, εγκαταστάσεις φωτισμού LED και λοιπών ενεργειακών αναβαθμίσεων, αλλά και έργα εγκατάστασης και λειτουργίας συστημάτων παρακολούθησης τηλεελέγχου και ανίχνευσης διαρροών δικτύων ύδρευσης, «βαφτίζονται» προμήθειες, προκειμένου να μην ακολουθείται το θεσμικό πλαίσιο για τις δημόσιες συμβάσεις.

Για τη συνέχεια kathimerini

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube