Weather Icon
Βουλγαρία 16 Φεβρουαρίου 2018

«Ναι» στη βία κατά των γυναικών από τη βουλή της Βουλγαρίας!

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ενέκρινε πέρυσι το πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρώπης που έχει στόχο την καταπολέμηση του φαινομένου της βίας κατά των γυναικών -τη λεγόμενη και Συνθήκη της Κωνσταντινούπολης. Ωστόσο, πέντε τουλάχιστον κράτη-μέλη της δεν έχουν ακόμη ψηφίσει και ενσωματώσει τις σχετικές ρυθμίσεις στην εθνική τους νομοθεσία. Πρόκειται, σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ του Politico, για το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία, την Κροατία, τη Βουλγαρία, αλλά και την Ελλάδα.
Με βάση όσα είναι γνωστά δε, η πιο προκλητική και συνάμα ανησυχητική περίπτωση είναι αυτή της Βουλγαρίας, η οποία και ασκεί αυτή την περίοδο και μέχρι το τέλος Ιουνίου την εξάμηνη περιοδική προεδρία της Ε.Ε. Κι αυτό διότι ο πρωθυπουργός της, Boyko Borisov, απέσυρε τη Συνθήκη από τη βουλή, στην οποία την είχε καταθέσει προς ψήφιση από τον περασμένο μήνα, με την αιτιολογία ότι δεν υπάρχει επαρκής πολιτική στήριξη για να περάσει!

Για τη συνέχεια Liberal

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube