Weather Icon
Ευρωπαϊκή Ένωση , ΝΑΤΟ 14 Φεβρουαρίου 2018

Ανησυχία ΗΠΑ για την κοινή ευρωπαϊκή άμυνα και το ρόλο ΝΑΤΟ

Ανησυχία ΗΠΑ για την κοινή ευρωπαϊκή άμυνα και το ρόλο ΝΑΤΟ
Η Ουάσιγκτον θα απαιτήσει από τα μέλη της συμμαχίας να αυξήσουν τις αμυντικές δαπάνες. Φόβοι ότι μια κοινή ευρωπαϊκή αμυντική πολιτική θα υπονομεύσει το ΝΑΤΟ. Η απειλή της Ρωσίας και τα νέα στρατηγεία.

Οι ΗΠΑ ανησυχούν ότι τα σχέδια της Ε.Ε. για πιο στενούς αμυντικούς δεσμούς ανάμεσα στα μέλη του μπλοκ υπονομεύουν το ΝΑΤΟ, καθώς η συμμαχία έρχεται αντιμέτωπη με μια ανακάμπτουσα Ρωσία.
«Δεν θέλουμε να δούμε ευρωπαϊκές προσπάθειες για μεταφορά απαιτήσεων και δυνάμεων από το ΝΑΤΟ στην Ε.Ε.» δήλωσε η Κέιτι Γουίλμπαργκερ, ανώτατος αξιωματούχος του Πενταγώνου που καλύπτει το ΝΑΤΟ.
Η ίδια ανέφερε πως οι ΗΠΑ θέλουν επίσης να διασφαλίσουν πως οποιαδήποτε στενότερη συνεργασία στην Ε.Ε. δεν θα αναιρέσει το ρόλο των μελών του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ.
Τα σχόλια της κα. Γουίλμπαργκερ έγιναν ενόψει συναντήσεων στις Βρυξέλλες, στις οποίες ο Τζιμ Μάτις, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, θα καλέσει τους συμμάχους στο ΝΑΤΟ να αυξήσουν τις αμυντικές δαπάνες. Οι ΗΠΑ θέλουν επίσης να ενισχύσουν την συνεργασία μεταξύ των συμμάχων του ΝΑΤΟ, καθώς η Ουάσιγκτον βάζει την ρωσική απειλή στο επίκεντρο της νέας αμυντικής της πολιτικής.

Για τη συνέχεια Euro2Day

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube