Weather Icon
Απόδημος Ελληνισμός , Ελλάδα 3 Φεβρουαρίου 2018

Όπα, κύριε Τσίπρα, κι άλλοι πατριδοκάπηλοι εδώ – Τι γίνεται, κάτι δεν πάει καλά. Ο γιαλός είναι στραβός – Παλλαϊκή συγκέντρωση στη Μελβούρνη για το Σκοπιανό στις 4 Μαρτίου

Όπα, κύριε Τσίπρα, κι άλλοι πατριδοκάπηλοι εδώ – Τι γίνεται, κάτι δεν πάει καλά. Ο γιαλός είναι στραβός – Παλλαϊκή συγκέντρωση στη Μελβούρνη για το Σκοπιανό στις 4 Μαρτίου
  • (Φωτ.: SBS Greek)
Τη στάση της καθόρισε η ομογένεια της Μελβούρνης για το Μακεδονικό ζήτημα, σε παμπαροικιακή σύσκεψη που έγινε την Πέμπτη στο κτήριο της Παμμακεδονικής Ένωσης. Με τις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με την πΓΔΜ να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, οι ομογενείς αποφάσισαν να κάνουν την δική τους κινητοποίηση.

Στις 4 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί ειρηνική παλλαϊκή συγκέντρωση για το Μακεδονικό ζήτημα, όπως αποφασίστηκε ομόφωνα.
Σε ανακοίνωση της Παμμακεδονικής Ένωσης αναφέρονται μεταξύ άλλων τα ακόλουθα: «Από την χτεσινή παρουσία της ομογένειας στο κάλεσμα παμπαροικιακής διάσκεψης της Παμμακεδονικής Ένωσης Μελβούρνης & Βικτώριας, παμψηφεί αποφασίστηκε να οργανωθεί συγκέντρωση στις 4 Μαρτίου, όπου και ο Ελληνισμός της Αυστραλίας θα στείλει το μήνυμα σε όλα τα κέντρα αποφάσεων!». 
Ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Παναγιώτης Ιασωνίδης επισήμανε στο Ελληνικό Πρόγραμμα της SBS ότι θα συσταθούν επιτροπές και υποεπιτροπές για την καλύτερη προετοιμασία της συγκέντρωσης. Αναφερόμενος στη διαδικασία της συζήτησης, ο Παναγιώτης Ιασωνίδης ενημέρωσε αρχικά τους παριστάμενους για τις τελευταίες εξελίξεις και έκανε και ιστορικές αναφορές στο θέμα. Μάλιστα τόνισε πως στο πρόσφατο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης ότι παρά το γεγονός ότι το μήνυμα της Παμμακεδονικής είχε σταλεί, δεν κατάφερε να βρει τους παραλήπτες του και να αναγνωστεί εγκαίρως στη διάρκεια του συλλαλητηρίου.
Στη συγκέντρωση βρέθηκαν αρκετές ομογενειακές οργανώσεις, όπως οι την «Παναυστραλιανή Συντονιστική Επιτροπή Κυπριακού Αγώνα», «Ποντιακή Εστία», «ΑΧΕΠΑ», «Ένωση Οικογενειών Ιδιοκτητών Ταξί στη Βικτώρια», Ένωση Ελλήνων Αποστράτων της Βικτώριας, Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών, όπου εξέφρασαν τη στήριξή τους στο συλλαλητήριο και συζήτησαν πως θα οργανωθεί καλύτερα.

(Φωτ.: SBS Greek)
Οι στιγμές έντασης δεν έλειψαν, καθώς ο γνωστός συγγραφέας και πανεπιστημιακός Χρήστος Φίφης τόνισε πως απόφαση για την ονομασία των Σκοπίων έχει ήδη πάρει η διεθνής κοινότητα αφού 140 χώρες έχουν αναγνωρίσει τη χώρα ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Η τοποθέτησή του προκάλεσε αντιδράσεις, αλλά ξεκαθαρίστηκε ότι δεν εκφράζει την Παμμακεδονική Ένωση.
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτώριας Βασίλης Παπαστεργιάδης επισήμανε ότι η δεύτερη μέρα του Φεστιβάλ των Αντιπόδων (Lonsdale Street Festival) το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Φεβρουαρίου αποφασίστηκε να έχει έναν πιο μακεδονικό τόνο.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube