Αλβανία: Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των 12 διαπραγματευτών για τη Θαλάσσια Συμφωνία

Αλβανία: Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των 12 διαπραγματευτών για τη Θαλάσσια Συμφωνία
«Ανακοινώθηκαν οι 12 διαπραγματευτές για τη Συμφωνία για τη Θάλασσα με την Ελλάδα»

Τίρανα. Ο υπουργός Εξωτερικών Ντιτμίρ Μπουσάτι απέστειλε στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Ιλίρ Μέτα, πρόταση με 12 ονόματα διαπραγματευτών με την ελληνική πλευρά.
Η Report TV έχει τον κατάλογο των 12 ονομάτων, επικεφαλής των οποίων είναι ο Αρμάντ Σκάπι από το Υπουργείο Εξωτερικών και ο στρατηγός Ουλμπέρ Ντογκιάνι- Διοικητής του Πολεμικού Ναυτικού.
Τα άλλα τρία ονόματα των διαπραγματευτών είναι ο Άρτουρ Μετσολάρι από το υπουργείο Άμυνας, υπάλληλος σταδιοδρομίας (καριέρας- karriere) που επέστρεψε πρόσφατα από μια σημαντική αποστολή στο Αφγανιστάν.

Ο Άρσεν Μουλάι και ο πρώην υπουργός Ενέργειας Βίκτορ Ντόντα είναι δύο ακόμη προτεινόμενα ονόματα.

Στον κατάλογο που εστάλη στον Πρόεδρο είναι και δύο γυναίκες, η Άιντα Χάινα – αναπληρωτής διευθυντής της Κρατικής Αστυνομίας και η Ελίρα Κοκόνα, Γενική Γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ένα γνωστό όνομα της αλβανικής διπλωματίας όπως ο Κιριάκο Τσίρκο επί του παρόντος πρέσβης της Αλβανίας στο Λονδίνο, πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, καλός γνώστης του φακέλου Αλβανίας – Ελλάδας και μέρος των διαπραγματεύσεων μεταξύ Μπουσάτι και Κοτζιά στην Κρήτη και στην Κορυτσά.

(Στοιχεία από shqiptarja.com)



The Hellenic Information Team

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube