Γενικά θέματα 6 Ιανουαρίου 2018

Τσίπρας: Μήνυμα συνεργασίας και αποφασιστικότητας προς τους γείτονες (βίντεο)

Τσίπρας: Μήνυμα συνεργασίας και αποφασιστικότητας προς τους γείτονες (βίντεο)
(Φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού)
Στην Κάλυμνο παραβρέθηκε για τον εορτασμό των Θεοφανίων ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και έστειλε μήνυμα αποφασιστικότητας προς την Τουρκία και αισιοδοξίας προς την Ελλάδα.
«Χρόνια πολλά σε όλους, είναι μεγάλη μου τιμή που βρισκόμαστε στο ιστορικό νησί της Καλύμνου. Θέλω να ευχηθώ σε όλους τους νησιώτες χρόνια πολλά» ανέφερε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:
«Θέλω να δώσουνε ένα μήνυμα αισιοδοξίας βρισκόμαστε στα ανατολικά σύνορα της ΕΕ- από τον Έβρο έως το Καστελόριζο χτυπά η καρδιά της Ελλάδας, της περήφανης Ελλάδας, της Ελλάδας του μόχθου που θα τα καταφέρει».
Ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε στη συνέχεια μήνυμα προς την Τουρκία και όχι μόνο. «Και να στείλουμε και μήνυμα και στους γείτονες μας, μήνυμα ειρήνης, συνεργασίας, φιλίας, αλλά ταυτόχρονα και αποφασιστικότητας. Συνεργασίας, αλληλεγγύης και φιλίας, γιατί η πατρίδα μας υπερασπίζεται παναθρώπινες αξίες διαχρονικά, την αξία της ειρήνης, της αλληλεγγύης, της συνεργασίας. Ταυτόχρονα όμως και αποφασιστικότητας να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα που απορρέουν από τις διεθνείς συνθήκες, τις διεθνείς συμβάσεις και το διεθνές δίκαιο», υπογράμμισε. «Την αποφασιστικότητα μας και την αισιοδοξία μας για το μέλλον εκφράζουμε σήμερα», σημείωσε ο πρωθυπουργός.
Μετά το πέρας της τελετής αγιασμού των υδάτων και της ακολουθίας, ο Έλληνας πρωθυπουργός, που συνοδεύεται στην επίσκεψή του από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο και τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή θα έχει συνάντηση με τις τοπικές αρχές στο Πνευματικό Κέντρο του νησιού και στη συνέχεια θα αναγορευτεί σε επίτιμο δημότη της Καλύμνου.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube